Melounáda
Ingredience
asi 1,5 kg sladkého melounu, 1,5 šálku cukru krupice, 2 šálky vymačkané limetkové šťávy, 3 lžíce nasekaných lístků máty, 3 šálky studené vody, 1 šálek kostek ledu
Postup
Meloun oloupejte a nakrájejte na malé kostečky. V míse najemno rozmixujte meloun s cukrem, limetkovou šťávou a mátou, nalijte do nádoby s vodou a ledem a řádně promíchejte. Hotovou limonádu můžete ihned podávat.
Meloun ve vlastní šťávě
Ingredience
1 kg melounu, malý šálek koňaku nebo griotky, moučkový cukr
Postup
Ochutnali jste Pepino gold? Meloun, který chutná báječně! Zbavte melounovou dužinu semínek a rozdělte ji na dvě části. Jednu nakrájejte na menší kostky, druhou rozmixujte s koňakem nebo griotkou a moučkovým cukrem. Melounové kostičky vložte do rozmixované směsi a po vychlazení podávejte. Meloun můžete zkusit zalít také bílým vínem.
Opilý meloun
Ingredience
jeden dobře vyzrálý meloun, šálek alkoholického nápoje (vodka, víno nebo griotka).
Postup
Meloun dobře omyjte a pomocí pomocí injekční stříkačky vpravte pod kůru několik dávek lihoviny. Nechejte meloun rozležet a nejdříve na druhý den jej můžete rozkrojit a konzumovat.
Diskuze