Banánové fondue
Kateřina Řehořová
24.07.2006
Banán patří mezi velmi oblíbené ovoce. Proč jej ale jíst jen tak? Zkuste si připravit banánové fondue. Grilovaný banán namáčený ve smetanové omáčce s rumem nebo v jogurtové kari omáčce je zajímavým zpestřením jídelníčku.
Banánové fondue s rumem
Ingredience
8 banánů, 100 g másla, 100 g hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 100 ml rumu, 150 ml smetany
Postup
Na pánvi nechejte rozpustit máslo, přidejte cukr, skořici a rum. Omáčku za občasného míchání vařte dokud nezhoustne. Přidejte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. Na gril dejte neoloupané banány a grilujte dokud slupka nezčerná a začne praskat. Banány pak nechejte mírně vychladit, oloupejte je a podávejte s miskou omáčky, do které se namáčí. Pro zajímavost si přečtěte článek Abeceda jídla pro zdraví - více zde.
Banánové fondue s kari
Ingredience
1 banán, 150g jogurtu, 100g majonézy, 2 lžičky kari, 2 lžíce citronové šťávy, sůl
Postup
Smíchejte jogurt s majonézou. Přidejte oloupaný rozmačkaný banán, kari, citronovou šťávu a špetku soli a dobře promíchejte. Banán můžete také ponechat nerozmačkaný a do připravené omáčky jej namáčet.
Historie fondue a další recepty
Pokud si chcete přečíst další recepty na fondue či se chcete dozvědět něco o jeho historii, klikněte zde.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4
Diskuze