Co nám tělo říká - kožní potíže

Kůže je hraničním prostorem mezi naším já a vnějším světem. Jejím úkolem je ochraňovat nás, z duchovního hlediska ale chrání také naši individualitu. Zjistěte, co se vám tělo snaží říct, pokud máte kožní potíže.

Pupínek akné na pokožce

OriginalDuchovní příčiny kožních potíží

Afty

Soudíte či obviňujete druhé, neustále se vám něco nelíbí, vnitřně s tím bojujete a nedokážete vhodným způsobem svou nespokojenost vyjádřit.

Akné

Akné trápí většinu mladých lidí, kdy se utváří jejich osobnost. Souvisí především se sebeláskou – dotyčný většinou odmítá sebe samého. Vliv má také neprojevená nebo nečistá sexualita. Je třeba naučit se neuzavírat do sebe, přijímat i projevovat lásku – k sobě samému i k druhým. Nesrovnávat se s ostatními, objevovat a prožívat svou sexualitu.

Jak bojovat proti akné

Bradavice

Bradavice se objevují u lidí přesvědčených o tom, že jsou oškliví. Potvrzují tak jejich vnímání sebe samých. Nebo také nutnost konfrontace s vlastními stinnými stránkami namísto jednostranného vnímání vlastní jedinečnosti.

Ekzém

Ekzém signalizuje vnitřní protiklady. Nerovnováha myšlenek a citů. Zadržujete v sobě nečistá témata - je potřeba je uvolnit a zpracovat.

Těžký život s atopickým ekzémem

Kožní vyrážky

Negativní emoce chce z těla ven. To, co potlačujete, je třeba vhodným způsobem ventilovat.

Lišej

Dotyčný si vytvořil vnitřní ochranu, nechce vylézt ze své ulity ze strachu, že by se zranil. Lišej je výzvou, aby tyto ochranné hradby zbořil.

Lupénka

Duchovních příčin lupénky může být několik. Většinou se jedná o potlačování smyslů či ega, strach přijmout zodpovědnost za vlastní city. Také se ale může jednat o přecitlivělou duši, která se touží oddělit od světa, od druhých, vytváří si ochranu před okolím. Pak je potřeba shodit svůj pancíř a stát se opět zranitelným.

Opar

Výskyt oparu signalizuje vnitřní konflikt, duševní napětí. Opakuje-li se opakovaně, postižený je dlouhodobě nespokojený, prožívá stavy agrese.

Afty, opary a další problémy s ústní dutinou

Opar pásový

Pásový opar z hlediska psychosomatiky znamená nedůvěru vůči druhým, kdy si díky tomu dotyčný vytvoří obranu proti dotykům.

Plíseň

Objeví-li se na kůži plíseň, znamená to neschopnost přijímat odmítání druhými. Člověk je blokován názory druhých.

Plíseň na nohou - co pomůže

Svědění kůže

Svědění kůže je voláním o uvolnění něčeho, co nechce být dále potlačováno. Je potřeba zabývat se více sám sebou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies