Dovolená pro nudisty a naturisty

Slunce, moře a plavky. Představa ideálního léta. A co takhle slunce, moře a bez plavek? Že se vám představa nudistických pláží zrovna nezamlouvá? Pak čtěte, jaké výhody vám naturistická dovolená může přinést..

Ležící nahá žena

Nudisté a naturisté

Nudista je člověk, který se cítí dobře nahý. Za svou nahotu se nestydí a připadá mu přirozená. Naturista se cítí dobře nahý stejně jako nudista, nejlépe je mu však v rouše Adamově (či Evině) uprostřed přírody.

Naturistická dovolená – výhody

Pohodlí, svoboda a přirozenost

Pokud nemáte odvahu svléknout se u nás doma z obav, že by jste mohli být přistiženi třeba známými z práce, na pláži vzdálené několik stovek kilometrů od domova můžete takové starosti hodit za hlavu. Navíc, jakmile ze sebe shodíte poslední zbytky oblečení, budete se cítit svobodná a nespoutaná. Nebudete řešit problémy s věčně propocenými plavkami a získáte rovnoměrné opálení celého těla. Zpočátku se možná budete stydět, ale časem si zvyknete. Naturistická dovolená je zvláště vhodná pro rodiny s dětmi, které nemají se svou nahotou problémy.

Zdravotní plus

Naturismus má i mnohé zdravotní přednosti. Odpadá riziko prochladnutí, jež přináší nošení mokrých plavek. U mužů nedochází ke snížení plodnosti v důsledku nošení těsných plavek. Dobrý vliv má i na zdraví psychické. Pokud totiž překonáte stud a své představy o nevhodnosti nahoty cizích lidí, dostane se vám psychického uvolnění, většího sepětí s přírodou i s lidmi. Překonáte předsudky a nervozitu z opačného pohlaví a vyrovnáte se sami se sebou.

Vybavení naturistických středisek

Naturistická střediska bývají velmi dobře vybavená. Mají své vlastní pláže, bazény, restaurace, a obchody, sportoviště a relaxační centra. Vládne v nich přátelské ovzduší a pohoda bez ohledu na národnost jednotlivých rekreantů. Protože jsou naturisté zároveň milovníci přírody, naturistická střediska jsou zasazena do přírody velmi opatrně. Příroda je zde přísně opatrována.

Naturistická dovolená – nevýhody

Během opalování bez plavek je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Partie, které nejsou běžně slunečním paprskům vystavovány, jsou mnohem náchylnější ke spálení. Dobře je chraňte krémy s vysokým UV faktorem!

Naturistická dovolená - cena

závisí na lokalitě, typu dopravy a stravování apod. Bývá srovnatelná s cenami ostatních zájezdů.

Naturistické lokality u nás

V České republice je naturistických lokalit nesčetné množství. Existují také naturistické kempy a naturistické akce (např. naturistické párty v libereckém Aquaparku Babylon).

Naturistické lokality v zahraničí

Rájem naturistů je Chorvatsko, zejména Istrie. Koversada, Solaris, Valalta nebo Kažela jsou přímo naturistickými centry. Oblíbeným cílem českých naturistů je také Lví zátoka ve Francii a středomořské pobřeží Španělska. Svá naturistická centra mají rovněž Kanárské ostrovy. Některé specializované cestovní kanceláře poskytují naturistické zájezdy do Černé Hory, na Krétu, do italské Kalábrie nebo do vzdálenějších destinací v Karibiku, na Floridě či Mexiku.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies