Sirup z černého rybízu
Neutrácejte v drahých supermarketech a vyrobte si vlatní sirup!
Co budete na sirup potřebovat?
700 ml vylisované šťávy z černého rybízu1,3 kg krystalového cukru
2 láhve, do kterých se vejde 750 ml tekutiny
Postup při přípravě sirupu
Čerstvě nasbíraný rybíz omyjeme, očistíme a dáme do odšťavňovače.Na výrobu sirupu budeme potřebovat 700 ml rybízové šťávy.
Rybízovou šťávu přelijeme do velké mísy nebo do mixéru a postupně do ní zapracujeme cukr.
Pak ještě několik minut mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil.
Poté sirup naplníme do čistých lahví a dobře uzavřeme gumovým nebo šroubovacím uzávěrem. Sirup uchováváme v ledničce, nebo v chladné sklepní místnosti. Sirup z černého rybízu se hodí k přípravě nealkoholických i alkoholických nápojů, ale též k výrobě zmrzliny.
Diskuze