Jahodové pokušení – jahodové pyré
Co budete potřebovat pro 6 osob:
600 g čerstvých jahod, 6 velkých pomerančů, 70 g cukru, 2 lžíce pomerančového likéru, několik lístků čerstvé máty, drcený led.
Postup
Odřízněte vršek pomeranče a pomocí malého nože a lžičky vydlabejte dužninu. Tu pak nakrájejte na kostičky do větší misky a vymačkejte z ní šťávu, kterou smíchejte s pomerančovým likérem a cukrem a povařte 5 minut na mírném ohni. Dejte vychladit. Mezitím nakrájejte jahody a zalijte je sirupem - připravit si jej můžete i z černého rybízu. Vzniklou směsí naplňte připravené pomerančové slupky a dejte na půl hodiny do ledničky. Na závěr ozdobte čerstvými lístky máty a drceným ledem. Chutná i s růžovým šampaňským.
Jahodové pokušení – Pohárky plné jahod
Co budete potřebovat pro 6 osob:
Oříškové sušenky, 12 lžic smetany, 6 lžic amaretta, 600 g jahod, 250 g lučiny, 2 lžíce cukru, 50 g mandlových lupínků.
Postup
Minimálně půl hodiny předem nechejte lučinu odležet v pokojové teplotě a pak přimíchejte cukr. Nakrájejte jahody na plátky a přidejte do pohárků. Do pohárových sklenic přidejte oříškové sušenky, polijte je trochou smetany a pokapejte amarettem. Do pohárku přidejte lučinu. Ozdobte celými jahodami, mátou a mandlovými lupínky.
Diskuze