DIA rohlíčky
Ještě než se vrhnete na pečení cukroví, vzpomeňte si - máte poslaná všechna přáníčka?
DIA rohlíčky – ingredience
-
120 g másla
-
350 g hladké mouky
-
120 – 140 g sorbitu
-
1 vejce
-
1 žloutek
-
1/2 balíčku kypřícího prášku
-
vanilkovou esenci
-
tuk na vymazání
DIA rohlíčky – postup
K hladké mouce přisypte prášek do pečiva a smíchejte. Vytvořte důlek, do kterého přidejte vejce, máslo, sorbit, žloutek a vanilkovou esenci. Připravenou směs důkladně smíchejte a vypracujte z ní vláčné těsto, které nechejte odležet asi 2 hodiny.
Těsto vyválejte do válce, ze kterého vykrojte malé dílky, jenž vytvarujte na rohlíčky. Vytvořené rohlíčky položte na vymazaný plech a pečte ve středně vyhřáté troubě.
Oříškové košíčky
Oříškové košíčky – ingredience
Těsto:
-
250 g hladké mouky
-
120 g másla
-
3 – 4 lžíce bílého jogurtu
-
2 žloutky
Náplň:
-
150 g mletých ořechů
-
1/4 mléka
-
2 lžíce kakaa
-
Umělé sladidlo
-
DIA čokoláda
Oříškové košíčky – postup
Košíčky:
Z másla, jogurtu a žloutků vytvořte pěnu, postupně přidávejte mouku a připravte těsto. Těstem naplňte vymazané a vysypané formičky a pečte ve středně vyhřáté troubě. Jakmile se těsto upeče, vyklopte ho a začněte jej plnit náplní.
Náplň:
V mléce povařte kakao se sladidlem a nechte to ztuhnout. Poté košíčky naplňte, polijte rozpuštěnou DIA čokoládou a posypte sekanými ořechy.
Kuličky ze sušeného ovoce
Kuličky ze sušeného ovoce – ingredience
-
400 g sušeného ovoce (meruňky, jablka, švestky)
-
1 – 2 lžíce DIA marmelády
-
1 lžíce mleté kávy
-
1 – 2 lžíce kakaa
-
drcené ořechy
-
umělé sladidlo
Kuličky ze sušeného ovoce – postup
Sušené ovoce pomelte a smíchejte s marmeládou, kakaem a kávou. Dle vaší chuti přidejte umělé sladidlo. Vše důkladně propracujte a vytvořte kuličky, které pak obalte v drcených ořechách.
Perníčky
Perníčky – ingredience
-
50 g másla
-
350 g hladké mouky
-
50 g sorbitu
-
1/2 lžičky jedlé sody
-
1 vejce
-
1 lžíce perníkového koření
-
1/4 lžičky citrónové kúry
Perníčky – postup
V hrnku smíchejte máslo se sorbitem. Poté postupně vmíchejte perníkové koření, vejce, citrónovou kúru a zadělejte s moukou a sodou v těstě. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte asi hodinu odpočinout.
Formičky vysypte hladkou mouku a vtlačte do nich těsto, které následně vyklepte na pečící papír na plech a zvolna upečte.
Chcete-li, aby byly perníčky lesklé, potřete je bílkem a nechte několik hodin rozležet.
Diskuze