Mineralfit.cz

3 beauty tipy jak rozzářit svůj obličej!

Rita Jaroszová

Chcete, aby vaše pleť vypadala svěže a zdravě? Čas, kdy jste se řadila mezi náctileté, již bohužel nejde vrátit zpět. Ale máme pro vás pár tipů, se kterými váš obličej bude opět zářit.

 

Zbavte se odumřelých buněk!

 

Pro zdravou a odpočatou pleť byste jí měli dopřát kvalitní peeling minimálně třikrát týdně. Pokud ji “přebrousíte” kvalitní peelingovou směsí, získá pleť zdravě růžový nádech. Nejlépe působí peelingová směs s kávovými zrny či jahodovými zrníčky. Aplikujte vždy krouživými pohyby a odstraňte odumřelé buňky.

 

Pleť byste pak měla zjemnit nějakou vyživující maskou nebo použijte vitamínové ampulky. Můžete si připravit i svou pleťovou masku plnou vitamínů. Medová maska vám krásně rozjasní pleť a potřebujete pouze vajíčka a med. Vyšlehejte si pěnu z 1 nebo 2 bílků a jedné lžičky medu. Naneste pěnu na obličej a nechte působit alespoň 12 minut. Pleť pak jen opláchněte vlažnou vodou.

 

Pleť potřebuje hydrataci!

 

Vodu je důležité neustále doplňovat. Ráno si můžete dát sklenici vlažné vody s vymačkaným citronem. Váš metabolismus to perfektně “nakopne”. Ale vaše pleť potřebuje hydrataci i zvenčí. Vyzkoušejte kombinaci okurky a smetany. Nastrouhejte si půl salátové okurky a zbavte se přebytečné šťávy. Okurku smíchejte se 2 lžícemi zakysané smetany a přidejte 1 bílek. Tuto masku můžete kromě obličeje nanést i na dekolt. Po 20 minutách se opláchněte vlažnou vodou.

 

 

Co pomůže na vrásky a jak se zbavíte nevzhledného knírku?

 

Možná se budete divit, ale na vrásky pomáhá nejlépe krém na hemeroidy. Krém seženete za pár korun a vaše pleť bude pevnější a vrásky se vypnou. Vyzkoušejte domácí masku, na kterou budete potřebovat 3 plátky avokáda a 5 kapek mandlového oleje. Rozmačkejte vidličkou a vytvořte krém. Naneste na oblast kolem očí a nechte účinkovat minimálně 5 minut. Pak opláchněte studenou vodou. Touto maskou se zbavíte nejen vrásek kolem očí, ale zmizí i tmavé kruhy pod očima.

 

Některé ženy trápí na obličeji nechtěný knírek. Jak se ho můžete zbavit? Co vám ještě může pomoci v boji s chloupky? Můžete si vyrobit krémovou pastu, na kterou budete potřebovat kurkumu a vodu. Smíchejte takové množství, aby maska nebyla příliš vodnatá. Umíchejte pastu, naneste ji na obličej a nechte ji působit 20 minut. Pak svůj obličej omyjte teplou vodou. Pleť se krásně hydratuje, je hladká a rozzářená. Hodí se pro všechny typy pleti a dokonce léčí akné, ekzémy, zjemňuje kontury obličeje a pomůže vám i s odstraněním vrásek.

 

 

Hodnocení: 2.5

Počet: 2

Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.