Mineralfit.cz

Africké bubny - djembe a rytmus

Kateřina Řehořová

Jedinečná atmosféra, pulzující energie, nespoutaná improvizace - to je to, co vás může zasáhnout při bubnování na africké bubny. Stává se to u nás pomalu běžné, že si zabubnujete v kurze nebo na workshopech.

Africké bubny – djembe a rytmus

Kultura Afriky, volnost, blízkost k přírodě. To je to, co mnoho lidí v tomto uspěchaném světě vyhledává. Západoafrické rytmy mají své hluboké kořeny, a to je zřejmě to, proč v nás africké bubny rozproudí energii.

Africké bubny Africké bubny jsou tradičními hudebními nástroji, které se používali již od pradávna v nejrůznějších rituálech. Bubnování a bubny se u nás stávají pomalu fenoménem. Bubnuje se v čajovnách, na ulicích, při koncertech, roste stále více povědomí o world music, které bubny značně využívá. Dokonce i techno scéna využívá tradiční rytmiky bubnů. Africké bubny a djembe Djembe je charakteristický buben pohárovitého tvaru a je to nejtypičtější (a nejrozšířenější) africký nástroj. Někteří mu také říkají tamtam nebo bongo. Djembe přesto původně pochází z oblastí, kde se mluví francouzsky. Djembe se vyskytuje téměř ve všech obchůdkách s orientálními potřebami, je možné si ho koupit přes internetové obchody, dovézt z cest. Rytmická hra na djembe se učí na nejrůznějších workshopech a kurzech, kde je možné i jeho zapůjčení. Africké bubny a rytmus Africké bubny a šamanské rytmy dokáží rozproudit a rozvířit energii. Pomocí postupné souhry při hře na nástroj dochází k zharmonizování rytmu a těla. Skupina lidí se může rytmickou hudbou dostat až do určité euforie, vytržení. Lidský organismus je naladěn do rytmu, dochází k uvolnění atmosféry. K tomu může dojít ještě i k přidání hlasů a pohybů těl a zážitek je celistvý. Po zvládnutí jednoduchých rytmických struktur se účastníci dostávají do improvizovaného rytmu a zkouší se vzájemně doplňovat. Pokud si hru na tento nástroj vyzkoušíte, nebo jen zažijete atmosféru, africké rytmy vás učarují a nabijí energií.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.