Mineralfit.cz

Afrodiziaka aneb jak jídlo využít pro zvýšení sexuálního apetitu

Kateřina Řehořová
Sex a jídlo mají mnoho společného. Příroda nám k větší motivaci použila fakt, že nám obě související činnosti přinášejí obvykle velké potěšení. Mohou však být afrodiziaka i nebezpečná?
Lidé od pradávna tvrdili, že jisté substance, lektvary a kouzelné amulety mají schopnost podněcovat lásku nebo vášeň a zvyšovat sexuální výkonnost či potěšení z milování.
Dokonce je známo, že se říkalo se, že některá afrodiziaka vyvolávají nebo prodlužují erekci. Mnohé věci považované za afrodiziaka nápadně připomínají mužské či ženské genitálie a předpokládá se, že objektům, která původně představovaly sexuální orgány v magických rituálech, byly později přisuzovány povzbuzující účinky při vnitřním užívání.
Nebezpečná afrodiziaka Existují však i afrodiziaka nebezpečná - drogy, které nepovažujeme za typická afrodiziaka a ty mohou povzbuzovat sexuální touhu, což se neobejde bez nebezpečných vedlejších účinků.
Například pod vlivem kokainu se lidé někdy chovají násilnicky a ztrácejí kontrolu nad svým chováním.
V moderním západním světě jen málokdo uvěří na kouzelné amulety a lektvary, přesto jsou stále propagovány zázračné prostředky proti impotenci a úžasné přípravky na povzbuzení sexuální výkonnosti. V nejhorším případě bývá lidem, kteří si stěžují na nedostatek sexu, doporučena hormonální léčba.
Afrodiziaka jako potraviny Afrodiziaka nemusí nutně být drogy nebo rostlinné či živočišné extrakty. Afrodiziakální účinky nemají jen léky, ale i celá řada normálních potravin. Pro správné fungování sexuality je důležitý příjem dostatečného množství vitaminů a minerálů - především vitamin B6, C a E, selen, zinek, vápník a draslík. Blahodárně působí potraviny jako celer, česnek, cibule, avokádo, banány, chřest i ananas. Vše, co pálí zvyšuje prokrvení a tím také milostnou dráždivost - chilli, pepř. Afrodiziakálně působí i další druhy koření jako fenykl, zázvor, muškát, petržel, vanilka, skořice i rozmarýn. Potřebnou energii vám dodají jídla bohatá na bílkoviny, například vejce, ryby a kaviár. Nevhodná pro správný sexuální apetit jsou těžká a tučná jídla. Další příbuzné články - sex a erotika

Seznámení - jak najít toho pravého/tu pravou

Penis a jeho velikost

Erotická masáž

Sex v těhotenství

Symptomy těhotenství

Šestinedělí - puerperium

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.