Mineralfit.cz

Alergie na prach - taky pořád kýcháte?

Kateřina Řehořová
Alergií na prach trpí každý třetí Čech! Prachové částečky jsou okem nepostřehnutelné, ale nos na ně výrazně reaguje. Máte-li sklony k trvalé rýmě a atakům kýchání, možná máte alergii na roztoče (jejich trus) ukryté právě ve vašem bytě.
Roztoči se vyskytují často v lůžkovinách a matracích. Zhruba 70 procentům alergiků se onemocnění přemístí z horních cest dýchacích na průdušky. Alergií na prach trpí dospělí i děti.
Alergie na prach - lékaři radí Alergie na prach a roztoče se projevuje dušností, kýcháním, obtížným dýcháním a nepřestávajícím kašlem. Mohou se dostavit až astmatické stavy. V dnešních domácnostech se není čemu divit. Narušení imunitního systému se musí včas řešit s alergologem, imunologem. Alergie na prach - kýcháte a nevíte proč? Pokud trpíte trvalou rýmou a neustále kýcháte, navštivte raději alergologa. Bude vám proveden alergologický test a v případě objasnění alergie i specifická imunoterapie.
Alergie na prach - braňte se před roztoči Pravidelně větrejte. Nepřetápějte místnosti v bytě. Přes den nezakrývejte postel přikrývkou. Povlečení a prostěradla perte každý týden při 90 stupních. Při alergii opatřete matraci potahy přímo pro alergiky. Udržujte v bytě co nejméně prachu. Pravidelně luxujte (pamatujte i na matrace, čalouněný nábytek a látkové závěsy) Opatřete si vysavač se speciálním filtrem na jemný prach.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.