Mineralfit.cz

Antikoncepce - novinka pro muže

Kateřina Řehořová
Antikoncepce pro muže v hormonální podobě představuje některá rizika. Podávání testosteronu a progestinu, jejich vzájemná kombinace může být do budoucna novou antikoncepční metodou pro muže. Bude váš muž ochoten vyzkoušet metodu podávání hormonů?
Dnešní možnosti antikoncepce pro muže sexuální abstinence prezervativ přerušovaná soulož sterilizace podávání testosteronu a progestinu - hormonální antikoncepce pro muže Antikoncepce pro muže - podávání testosteronu Podávání mužského pohlavního hormonu testosteronu je možnou formou antikoncepce. Studie Světové zdravotnické organizace prokázala, že aplikace testosteronu v dávce 200 miligramů jednou týdně způsobuje u 70% mužů nepřítomnost spermií v ejakulátu a u všech ostatních výrazné snížení jejich počtu. Jak taková antikoncepce pro muže funguje? Vysoké dávky potlačují sekreci hormonů, které se účastní řízení plodnosti. Zastaví produkci spermií a dojde k neplodnosti. Nežádoucí účinky podávání testosteronu Vysoké dávky testosteronu mohou mít celou řadu závažných nežádoucích účinků. pokles koncentrace hodného HDL-cholesterolu porušení jaterních funkcí zvýšení tělesné hmotnosti a vznik akné při opravdu vysokých dávkách může docházet k negativnímu ovlivnění prostaty Metoda podávání testosteronu se však nepovažuje za použitelnou v praxi.
Antikoncepce pro muže - podávání progestinu Pozornost vědců se zaměřila také na jinou možnost mužské antikoncepce - podávání ženského pohlavního hormonu (progestin). Jak antikoncepce podáváním progestinu funguje? Nízké dávky progestinu jsou schopny potlačit jak sekreci mužských pohlavních hormonů, tak tvorbu spermií a tvorbu testosteronu ve varlatech. Nežádoucí účinky podávání progestinu snížení svalové síly pokles libida zhoršení sexuálních funkcí Při podávání progestinu jako antikoncepce je nutné do těla dodávat i testosteron. Antikoncepce pro muže - správná kombinace V současné době se zaměřují odborníci nejen na podávání progestinu, ale i na doplnění hladiny testosteronu. Správnost této myšlenky (prokombinovat podávané hormony) potvrzují i klinické studie. Používá se dlouhodobě účinný podkožní implantát s progestinem, který se kombinuje s injekcemi testosteronu. Na účinky si však muž musí nějakou dobu počkat.

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.