Mineralfit.cz

Byty lákají zloděje

Kateřina Řehořová
Počet vloupání do bytu v letních měsících se každý rok zvyšuje. Máte před dovolenou a opuštíte na pár týdnů váš byt? Obavy o váš byt jsou opodstatněné. Dáme vám pár rad, jak omezit riziko a ochránit svůj majetek.
Dovolená - pro byt hrozící nebezpečí Nejrizikovější místa vašeho bytu, domu zámek a vložka zámku
panty
dveřní křídla
materiál dveří
zárubně
klíče – obyčejné, lehce kopírovatelné
velmi často pootevřená okna (i větračky) Statistiky - prázdné byty lákají Pravidelně se počet vloupání v letních měsících každý rok zvyšuje. Zatímco odjíždíte na vysněnou dovolenou, zloději využívají opuštěnosti vašich obydlí. Dbejte rad policie, jak vloupání předejít - klikněte zde.
Něco ze statistik letní zlodějíčkové pracují zejména mezi 9-14 hodinou (většina domovů je opuštěná) zlodějíčkové berou vše, co je snadno zpeněžitelné peníze, šperky, mobilní telefony 40 % zlodějů ztrácí zájem o dveře, které by nebyli schopni otevřít do 10 minut zloději přichází až z 50% dveřmi a z 37% oknem do přízemních bytů se zloději dostávají velkou měrou okny (40 %), do bytů ve vyšších patrech hlavně dveřmi (91 %) Braňte se vloupání do bytu - cenné rady Cenné rady proti vloupání Nemluvte o své finanční situaci. Nezveřejňujte termín svého odjezdu a pobytu na dovolené.
Ujistěte se před odjezdem, že jsou okna a dveře řádně zamčeny.
Postarejte se o vybírání poštovní schránky, zejména hormada reklamních letáků zloděje upozorní. Nezatahujte žaluzie, závěsy, rolety. Vytvoříte tak skvělé podmínky pro případné zloděje.
Snažte se vytvořit zdání, že v bytě někdo je. Například si naprogramujte zapínání rádia či TV.
Poproste spolehlivého souseda, aby k vám pravidelně chodil, na chvíli otevřel okna, zalil květiny a vybral schránku.
Uschovejte cenné věci do domácího trezoru nebo do bezpečnostní schránky.
Zdokumentujte veškeré cenné předměty a pořiďte si jejich fotografie. Pomůže to v případě odcizení policii a likvidaci případné pojistné události.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.