Mineralfit.cz

Chlamydie se vás mohou týkat

Kateřina Řehořová
Záněty, které podle posledních údajů postihují 15% žen v sexuálně aktivním věku. Chlamydie postihují ženy i muže a riziko infekce se snižuje omezením sexuálně rizikového chování.
Co jsou to chlamydie Jedná se o bakterie Chlamydia trachomatis a způsobují záněty pohlavních a močových orgánů u žen i mužů.
Způsob nákazy chlamydiemi Chlamydie se přenáší nechráněným orálním, vaginálním i análním stykem s nakaženým partnerem. Dítě může být nakaženo od matky během těhotenství. Příznaky nákazy chlamydiemi Příznaky chlamydií u žen neobvyklé pocity v pochvěsvědění, bolest, které se mohou zhoršovat při pohlavním styku pálení při močení opakující se močové infekce krvácení mezi menstruacemi nebo po pohlavním styku bolest břicha nebo podbřišku zažloutlý výtok Příznaky chlamydií u mužů nepříjemné pocity v okolí ústí močové trubice na penisu (bolest či svědění) pálení při močení oteklá nebo bolestivá varlata zánět konečníku bolestivost kloubů Léčba chlamydií Infekce se snadno léčí antibiotiky, nejčastěji azithromycinem nebo některým z tetracyklinů. Léčba trvá dva až tři týdny. Je naprosto nezbytné léčit zároveň oba či všechny partnery a během léčby se vyvarovat sexuálnímu styku, aby se snížilo riziko nakažení dalších osob. Prevence před chlamydiemi

Nejdůležitější prevencí je chráněný styk - používání kondomu a omezení sexuálně rizikového chování.

Neléčená infekce chlamydií totiž může snadno přejít do pánevní oblasti a způsobit rozsáhlé záněty vaječníků a vejcovodů!

Další pohlavně přenosné nemoci Syfilis a jak se před ním chránit - více ZDE. Kapavka a jak ji odhalit - více ZDE.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.