Mineralfit.cz

Co se odehrává při sexu?

Kateřina Řehořová
Každá živá bytost má sexuální touhy, které jsou jí dány přírodou. Co se vlastně děje při sexu, proč máme touhu se milovat, co všechno to způsobuje a na mnoho dalších otázek vám odpovíme v tomto článku.
Za sex může mozek

V mozku je uloženo centrum, které se nazývá hypotalamus. Tato malá věcička je kromě jiných funkcí příčinou našich emocionálních prožitků. Hormon testosteron se pak přičiní k tomu, abychom dostali chuť na sex.

Testosteron – muži ho mají víc

Muži mají sexuální centrum v mozku podstatně větší než ženy. Taktéž mají větší hladinu testosteronu, která způsobuje, že muži mají na sex mnohem větší chuť a také mnohem častěji. Testosteron se dokáže postarat i o agresivitu, která je z velké většiny prokázána u mužské populace.

Co se děje při sexu?

Sex působí na lidské tělo jako uklidňující prostředek a je velmi zdraví prospěšný. Během sexu se vyplavují endorfiny, které se dokážou postarat například o to, že vás něco přestane bolet. Pokud vás bolí hlava, místo prášku si dopřejte pár minut sexu a můžete si být jisti, že vás přestane bolet úplně nebo alespoň částečně.

Sex je zdravý

Věděli jste, že sex prodlužuje délku života?

 

Čím více sexu máte, tím jste na tom zdravotně lépe Sex zlepšuje kardiovaskulární systém Když si dopřejete více sexu, můžete si „dopřát“ také více stresu, který se neprojeví Sex chrání vaše srdce Díky pravidelnému sexu můžete vynechat veškerá cvičení na zpevnění postavy Milování má vliv i na kvalitu vašich kostí, vlasů, zubů, kůže a nehtů Čím víc sexu máte, tím jste celkově spokojenější Více sexu = více hormonů, které způsobují, že jste daleko žádanější a atraktivnější pro opačné pohlaví

 

Svádění ve vztahu Intimní hygienou proti výtokům a infekcím Zdravý sexuální život Antikoncepce po porodu Nahota - jak ji vnímáte?

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.