Mineralfit.cz

Cvičení pro pevný zadek

Kateřina Řehořová

Malý zadeček může být stejně krásný jako velký, mnohem důležitější je jeho tvar – a ten cvičením změnit můžete. Osvojte si několik jednoduchých cviků, díky kterým budete mít zadnici jako ze žuly!

Hýždě jsou velmi problematickou částí těla. Většině ženám se přebytečné kilogramy ukládají právě do stehen a hýždí. S našimi cviky nejen že zpevníte zadek, ale zredukujete i celulitidu a posílíte stehna.

I hýžďové svaly potřebují strečink

Před samotným cvičením svaly uvolněte strečinkem. Dobrým protahovacím cvikem je například dotýkání se rukama prsty u nohou, a to vsedě. Hýžďové svaly protáhnete a uvolníte také vleže na zádech, kdy kolena tisknete co nejvíce k hrudi.

Cviky na zadek Cvik č. 1

Klekněte si na čtyři, nohy dejte od sebe na šíři pánve. Zvedejte nejdříve desetkrát levou a potom pravou nohu do strany, jako když jde pes vykonat svou potřebu. Cvičte pomalu, nohama nešvihejte. Sérii třikrát opakujte.

Cvik č. 2

Lehněte si na pravý bok, pokrčte levou nohu a pomalu ji přetáčejte dopředu a dozadu, až se koleno dotkne kolena. Vyvarujte se překlápění pánve! Proveďte dvě série po 10 opakování.

Cvik č. 3

Lehněte si na břicho, rukama si podložte čelo, nárty mějte natažené. Asi 10 cm nad zem 10x zvedněte jednu a pak i druhou nohu. Kolena neohýbejte! Opakujte třikrát. Tento cvik můžete provádět i s nohou pokrčenou v pravém úhlu.

Cvik č. 4

Pokud na cvičení zapomenete, vzpomeňte si na jednoduché zatínání hýžďových svalů – to můžete provádět třeba i vsedě při práci na počítači nebo vestoje na zastávce během čekání na autobus.

Cvik č. 5

K tomuto cviku potřebujete pevnou, asi 100 cm gumu se svázanými konci. Stoupněte si, gumu si dejte nad nárty a švihejte 20x pravou nohou doprava a 20x levou nohou doprava. Sérii pak zopakujte.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.