Mineralfit.cz

Domácí pedikůra

Kateřina Řehořová

Trápí vás popraskané paty, mozoly či plíseň pod nehty a stydíte se zajít si na pedikůru? Žádnou paniku! Ulevit svým nohám můžete i doma. Stačí vám malý lavor, pár šikovných nástrojů a vaše obratné ruce.

Ztvrdlé paty

vám řeknou sbohem po teplé lázni s rozpuštěnou solí nebo s několika kapkami oleje. Dejte jim patnáct minut a pak se jich nemilosrdně zbavte speciální škrabkou. Nepracujte příliš velkou silu, mohla byste si přivodit bolestivé praskliny.

Plísně pod nehty a zarůstání nehtů pod kůži

Přestože jsou dlouhé nehty na prstech u nohou módním trendem, trpíte-li plísněmi, kleštičkami nehty raději zkraťte. Na zkracování nepoužívejte nůžky a cvakejte nehty zásadně dorovna. Zabráníte tak i bolestivému zarůstáním nehtů pod kůži.

Bradavice, kuří oka

se nejvíce množí v bazénech, saunách a sprchách posiloven, proto se vyzbrojte žabkami. Dbejte také na pohodlnou obuv.

Zapáchající nohy

Střídejte často boty a obuv ze syntetického materiálu pokud možno nenoste. V takových se totiž nohy potí nejvíce. Případnou vlhkost odsajete pudrem či sprejem k tomu určeným.

Unavené nohy

Unaveným nosičům vašeho těla uleví chladivý gel nebo osvědčené odložení nožek nad úroveň hlavy.

Tipy pro svěží nožky dopřejte chodidlům příjemnou masáž výživným krémem. Postupujte zdola nahoru, až k lýtkám. vaše nožky vám budou vděčné, namažete-li je na noc vazelínou a zabalíte do teplých, bavlněných ponožek. Ráno budou jako vyměněné.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.