Mineralfit.cz

Dovolená 2008 u moře – Hawai

Kateřina Řehořová
Kdo z nás by nechtěl strávit letní dovolenou na tak krásném ostrově, jako je Hawai? Palmy, azurové moře, hřejivé sluníčko, bělavé pláže…Strávit dovolenou na slunném Hawai je snem mnoha lidí.
Hawai – azurové moře a bělavé písčité pláže

Havajské ostrovy tvoří řetězec hornatých ostrovů vulkanického původu v centrálním Pacifiku asi 3800 kilometrů na jihozápad od pobřeží Kalifornie. Stát je pojmenován podle největšího z ostrovů. Hawai je vyhledávaným místem, a není divu. Krásné azurové moře, čisté bělavé písčité pláže, krásné přírodní panorama…no prostě ráj na zemi.

Léto 2008 - počasí na Hawaji

Počasí na Hawaji je velice stálé, zdejší rok je rozdělen pouze do dvou ročních období, léto a zima. Léto na Hawaji trvá od května do října, průměrná denní teplota v létě je zde okolo 29,5°C. Zima zde trvá od listopadu do dubna, průměrná teplota v tomto období se pohybuje okolo 26,5 °C. Návětrné svahy zdejších hor dostávají enormní množství srážek, avšak nejčastěji v odpoledních hodinách. Tyto srážky jsou přechodné a trvají pouze chvíli.

Dovolená 2008 u moře na pláži Waikiki

Honolulu je nádherné hlavní město havajských ostrovů. Má v sobě znaky jak starého polynéského sídla, tak také znaky moderního města, s výškovými budovami, čtyřproudou dálnicí, luxusními hotely a velkými obchodními centry. Přímo v Honolulu najdeme čtvrť Waikiki a také známou pláž Waikiki. Waikiki je nádherná havajská pláž, kterou navštěvují i mnohé slavné celebrity. Tato pláž je tři kilometry dlouhá.

Maui – sopečné pláže či koupání s delfíny?

Ostrov Maui na Havajských ostrovech stojí rozhodně za návštěvu. Na Maui naleznete nádherné vysoké vodopády, pláže s černým sopečným pískem, obrovské krátery a mnoho dalších přírodních krás, které zdejší krajina nabízí. Na Maui se vyskytuje i mnoho delfínů, takže při troše štěstí se s nimi při návštěvě tohoto ostrova můžete i vykoupat.

Tipy na letní dovolenou Slunná Afrika Řecko, Itálie nebo Djerba? Mauritius - tropický ráj Zakynthos - ostrov vůní
New York pro vášnivé cestovatele
Paříž - město lásky a památek
Amazonka - největší řeka světa
Nový Zéland - země pána prstenů
Sahara - tajemná poušť Pyramidy Toskánsko a pár tipů na cesty Brazílie a dovolená snů Malta a par tipů na cesty Velká čínská zeď Thajské království Turecko a typická turecká kuchyně Jaderské moře - nejmodřejší na světě Mrtvé moře Kanárské ostrovy

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.