Mineralfit.cz

Dýňová tortilla

Kateřina Řehořová
Zeleninu do jídelníčku zařazujeme snad po celý rok. Při jejím vysokém obsahu vody a nízkém obsahu tuků je pak většina zeleniny, a patří tam i dýně, oceňována jako nízkoenergetická surovina, která vám může přispět k udržení štíhlé linie.
Dýňová tortilla – ingredience Tortilla 300 g hladké mouky 1 dcl vody sůl Náplň 300 g dýně 300 g vepřového nebo kuřecího masa sojová omáčka zelenina na přílohu (rajče, okurek, paprika, čínské zelí) koření na čínu chilli omáčka kečup solamyl sůl Dýňová tortilla – návod k přípravě Tortilla

Z mouky a vody vypracujte tuhé těsto, které poté vyválejte na tenké placky a opečte na plotýnce nebo na sucho na pánvi.

Náplň

Dýni s masem nakrájejte na nudličky, vložte do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolte dle chuti. Nechejte marinovat. Poté směs i s marinádou poduste na pánvi a zahustěte solamylem.


Zeleninu nakrájejte na tenké proužky. Hotovou tortillu potřete chilli omáčkou a kečupem, přidejte porci masa s dýní, doplňte nakrájenou zeleninou a nakonec zaviňte.

Dýňová tortilla – doba přípravy

50 minut

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.