Dýňová tortilla
Kateřina Řehořová
01.08.2006
Zeleninu do jídelníčku zařazujeme snad po celý rok. Při jejím vysokém obsahu vody a nízkém obsahu tuků je pak většina zeleniny, a patří tam i dýně, oceňována jako nízkoenergetická surovina, která vám může přispět k udržení štíhlé linie.
Dýňová tortilla – ingredience
Tortilla
300 g hladké mouky
1 dcl vody
sůl
Náplň
300 g dýně
300 g vepřového nebo kuřecího masa
sojová omáčka
zelenina na přílohu (rajče, okurek, paprika, čínské zelí)
koření na čínu
chilli omáčka
kečup
solamyl
sůl
Dýňová tortilla – návod k přípravě
Tortilla
Z mouky a vody vypracujte tuhé těsto, které poté vyválejte na tenké placky a opečte na plotýnce nebo na sucho na pánvi.
Náplň
Dýni s masem nakrájejte na nudličky, vložte do marinády ze sojové omáčky a koření na čínu, osolte dle chuti. Nechejte marinovat. Poté směs i s marinádou poduste na pánvi a zahustěte solamylem.
Zeleninu nakrájejte na tenké proužky. Hotovou tortillu potřete chilli omáčkou a kečupem, přidejte porci masa s dýní, doplňte nakrájenou zeleninou a nakonec zaviňte.
Dýňová tortilla – doba přípravy
50 minut
Hodnocení:
5.0
Počet:
1
Nejlepší:
5
Nejhorší:
5