Mineralfit.cz

Fitness pro ženy

Kateřina Řehořová

Celé tělo ženy musí fungovat v harmonii. Některé svaly je třeba posílit, jiné naopak protáhnout. Poradíme vám jak se v posilovně "neztratit" , jak si správně a efektivně zacvičit a vůbec začít s fitness.

Mini slovník pro fitness Opakování

Znamená jedno provedení cviku.

Série

Sestava obsahující několik opakování (např. 3 série po 10 opakováních).

Svalová skupina

Představuje skupinu svalů, které vykonávají stejný pohyb.

Strečink

Protažení svalu.

Korzet

Zpevňování svalového korzetu kolem páteře, hrudníku, lopatek a pánve. Teprve pak se přidává posilování dalších částí těla.

Cvičení fitness pro ženy Nejdříve si na 5 až 10 minut zašlapejte na rotopedu, využijte běžecký trenažér nebo si zaveslujte. Musíte se důkladně zahřát, abyste připravila svaly na zátěž. Před samotným posilováním si protáhněte celé tělo. Strečinkem předejdete možným úrazům z nekontrolovatelného pohybu. Oslabené svaly posilujte, zkrácené naopak více protahujte. Vyrovnáte tak svalovou nerovnováhu vašeho těla a zbavíte se bolestí krční páteře. Samotná posilovací část by měla trvat nejdéle hodinu. Pro začátečníky je vhodných 40 minut. Po delší době se ztrácí potřebná koncentrace. Mezi jednotlivými sériemi dělejte krátké, maximálně minutové pauzy. Během pauzy protahujte právě posilovaný sval. Poté pokračujte. Po skončení posilování by měl následovat opět aerobní trénink a protažení. Při protahování se zaměřte na zatěžované svaly. Ve výdrži při závěrečném strečinku setrvejte 10 až 15 sekund na každý sval.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.