Mineralfit.cz

Florida - Stát slunečního svitu

Kateřina Řehořová
Slovo Florida je španělské přídavné jméno, které znamená květinový. Symbolem tohoto státu je pelikán. Florida, také nazývána Sunshine state (stát slunečního svitu) je známá svými hurikány, ale i přesto ji ročně navštíví tisíce turistů.

Florida je velmi atraktivní turistická oblast ležící v jihovýchodní části USA. Zaujme Vás svými nekonečně dlouhými plážemi, průzračným mořem, celoročním slunečným a teplým počasím a neutichající zábavou všeho druhu.

Florida – poloha

Florida zaujímá stejnojmenný poloostrov na jihovýchodě USA a část pobřežní nížiny Mexického zálivu. Ze západu Florida hraničí se státem Alabama, ze severu to jsou státy Georgia a Alabama, jih a východ Floridy pak obklopuje Atlantský oceán.

Florida – rozloha

65 758 čtvereční míle

Florida – hlavní město

Tallahassee

Florida – počet obyvatel

15 996 821

Florida – největší města Jacksonville Miami Tampa St. Petersburg Hialeah Orlando Florida – úřední jazyk

Úředním jazykem Floridy je angličtina, dále se zde mluví španělsky a francouzsky.

Florida – podnebí

Ve vnitrozemí Floridy jsou subtropické lesy s jezery. Jižní část pokrývají bažiny a u pobřeží Atlantiku jsou zátoky s rozsáhlými písčitými plážemi. Na jihu Floridy je tropické klima.


Florida je známa svými častými hurikány. Sezóna je od prosince do března, kdy tu teplota není zase až tak vysoká. V letním období se teploty na Floridě pohybují kolem třiceti stupňů.

Florida – historie

Floridu objevili 2. dubna 1513 námořníci ze Španělska v době velikonočních svátků (Pascua Florida). Archeologické nálezy však ukázaly, že Florida byla obydlená již mnoho tisíc let předtím.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.