Mineralfit.cz

Foosball - stolní fotbal - fotbálek

Kateřina Řehořová
Najdete jej v hospůdkách, klubech, na chodbách škol, na hřištích. Hlouček mladých fandících lidí upírá zrak na hbitý míček. Rychlá a mírně adrenalinová hra je právě na výsluní. Foosball může hrát každý. Krom zábavy je tato hra také regulérním sportem.
Foosball jako slovo Slovo foosball je americkou verzí německého slova fussball, jenž je německým výrazem pro fotbal. Tato hra má po celém světě mnoho rozličných názvů. V České republice je kromě mezinárodního - foosball používáno stolní fotbal, fotbálek, mezi hráči fočus. V zahraničí použijte jednoduše sousloví table soccer (stolní fotbal) a téměř všude budete úspěšní.
Stolní fotbal – původ hry Bohužel původ hry už není tak snadné vypátrat jako její vícejazyčné názvy. V roce 1901 byl ve Spojených státech patentován první stůl s točícími se strnulými fotbalisty na tyčích. Přibližně k té době tedy datujeme vznik stolního fotbalu. V evropských zemích se začal stolní fotbal masově rozvíjet až po druhé světové válce. Používal se běžně k rehabilitaci válečných veteránů. Je pravdou, že v současné době fotbálek najdeme v různých rehabilitačních střediscích - jako pomůcku k odreagování.
Foosball dnes Foosball se v současné době hraje již téměř na celém světě. V severní Africe, Jižní Americe, Číně, Austrálii a na Tahiti, stejně tak jako všude v Evropě, ve Velké Británii a samozřejmě i ve Spojených státech. A co hovoří jasně pro budoucnost foosballu? Tato otázka se dá rozluštit jednou větou - počet hráčů z celého světa roste a jezdí se utkávat na turnaje o stále rostoucí odměny. Problémem pro evropské hráče je jedině četnost druhů hracích stolů. Každá země upřednostňuje nějaký hrací stůl, figurek nebo míčů. Proto je pro mnoho lidí složité přepnout se z jednoho typu stolu na druhý.
Stolní fotbal – proč hrát fotbálek zbystří vaše reflexy, kromě radosti, kterou vám způsobí procvičíte si postřeh, zápěstí, rychlé myšlení, jednání při aktivní hře se pořádně zapotíte naučíte se bojovat, vyhrávat, prohrávat, jednat za tým perfektní způsob aktivního odpočinku, relaxace Proto hrajte, křičte, povzbuzujte, toporní fotbalisté dělají co mohou. Foosball můžete hrát od školky po důchodový věk, nic vás neodradí. A příběh fenomenálního rozmachu této zábavy po celé planetě? Někdo neváhal a z prostého stolu udělal fotbalové hřiště a z barové hry profesionální sport o velké peníze i pro radost.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.