Mineralfit.cz

Hlava rodiny – žena

Kateřina Řehořová

Ačkoli si to muži neradi připouštějí, hlavou rodiny skutečně nejsou oni. Veškerá důležitá rozhodnutí ale s klidným svědomím přenechají své drahé.

Mužům vyhovuje, že nejsou za nic odpovědní

Věta „jsi pod pantoflem“ tak zlidověla, že už se jí muži ani nebrání. Buď to přejdou s úsměvem, nebo jednoduše nereagují. Vědí totiž, že se za touhle pro muže ponižující větou ukrývá pravda. Podle posledních průzkumů, které probíhaly ve Velké Británii, si ale více než polovina dotázaných mužů vůbec nestěžuje. Naopak je těší, že za důležité rozhodnutí neponesou odpovědnost, od toho jsou tu přeci jejich manželky a partnerky.

V čem mají ženy navrch?

Žena odpradávna pečovala o domácí krb. Její povinností bylo starat se o děti, o muže, který přišel z práce (z lovu), o domácnost, aby byla pěkně čistá, určovala, které doplňky budou zdobit jejich dům, rozhodovala, které potraviny nebo pokrmy se budou jíst. Už tam se začal utvářet velký vliv na chod domácnosti i na všechno ostatní.

Ženy v současnosti rozhodují téměř o všem, co se v jejich rodinách děje, ať žijí v partnerství nebo ne. Stanovují, jak budou jejich děti chodit oblékané, co budou jíst ke svačině, jakou školku nebo školu budou navštěvovat, vybírají jména dětí, určují, kam se pojede na dovolenou, co se koupí za společné peníze a také určují, kdy a za jakých okolností proběhnou milostné hrátky. Neznamená to ale, že by ženy přikazovaly svým mužům. Muži mají samozřejmě prostor pro své vyjádření a konzultují s manželkami. Jejich drahé polovičky je však dokážou hbitě přesvědčit, že právě jejich nápad je lepší.

V čem mají navrch muži?

Podle průzkumu mají muži volnou ruku ve výběru elektroniky, televizního programu a automobilů. I když tím televizním programem si nemůžeme být zcela jisti. Každopádně muži si nenechají mluvit do toho, který typ vozu rodině či sobě pořídí a zda stačí DVD přehrávač nebo DVD rekordér. Zkrátka to vypadá, že mají muži mnohem jednodušší život nežli ženy. Nebo jsou muži ženami utiskováni.

 

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.