Mineralfit.cz

Hry pro váš mozek

Kateřina Řehořová
Nejen mladší generace si život bez počítačových her již nedovede představit. Počítačové hry jsou fenoménem. Řada her je násilnických, vzbuzujících agresivitu a mozek nijak nezatěžují. Existují ale výjimky...
Hry pro posílení činnosti mozku Člověk se často věnuje stereotypním činnostem, které mozek nijak nepovzbuzují k lepším výkonům. S přibývajícím věkem je náš mozek čím dál méně pružný, pomalejší a není schopen rychle reagovat na vzniklé podněty. Japonští neurologové vypracovávají nové hry pro mozek - praktická cvičení, které mozku vrátí ztracené mládí.
Moderní hry v elektronické podobě Přední japonský neurolog Dr. Ryuta Kawashima vyvinul sérii rychlých cvíčení určených k posílení funkcí mozku. Na trh byla uvedena novinka „Dr. Kawashima s Brain Training : How old is your brain?”. Hra, se kterou můžete vyzkoušet a omladit svůj mozek.
Hra pro váš mozek - jak funguje? Program hry nejprve předloží hráči sérii úkonů:
jednoduché početní operace pamatování jednoduchých slov Na základě správnosti a rychlosti je hráč ohodnocen body - určí vám „stáří mozku”. Po vyhodnocení se hodnota ustálí a vytvoří sérii individuálních denních cvičení - z matematických úloh, doplňovaček - s cílem snížit „stáří mozku”.
Díky zabudovanému kalendáři zaznamenáte všechny své postupy a rekordy. Dosažené úspěchy vám otevřou dveře k dalším testům, cvičením. Větší motivace není potřeba.
Hra v angličtině Úkoly jsou jednoduché, srozumitelné, sestavené na jazykových, paměťových a matematických principech. Součástí hry jsou i rébusy sudoku (více zde).

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.