Mineralfit.cz

Hubnutí pomocí plavání

Kateřina Řehořová

Plavání je sport, při kterém člověk vyvíjí fyzickou aktivitu a uvolňuje celé tělo. Navíc, pokud chodíte plavat pravidelně, vede to k Vašemu všestrannému rozvoji, upevňujete si zdraví a regenerujete své duševní i fyzické síly.

A ne jen to. Plavání je skvělým a příjemným prostředkem, jak snížit tělesnou hmotnost. Nejrychleji se výsledky plavání objevují u žen s nadváhou. Pro takového ženy je to nejzdravější a nejméně zatěžující činnost, jelikož ve vodě nenosí svou vlastní hmotnost, čímž se nezatěžují klouby a kosti.

Kondiční plavání

Kondiční plavání se s koupáním nemůže srovnávat. Protože, aby mělo plavání opravdové účinky, musíte plavat alespoň 10 minut v kuse a to pouze jedním plaveckým stylem. Až potom se zvýší Váš srdeční tep a nastartuje se spalování tuků.

Kraul

Kraul patří mezi velice účinné plavecké styly. V první řadě je důležité správně dýchat a pracovat s rukama a nohama. Věřte, že naučit se správně plavat kraula není nic jednoduchého a to ani pro zdatné sportovce. Ale jestliže to zvládnete, tak docela brzy účinky plavání poznáte na svých stehnech a zadečku.

Prsa

Prsa jsou dalším oblíbeným plaveckým stylem a obzvlášť pro ženy. V současnosti byl zmodernizován a stal se z něj silový styl. Jestliže se naučíte plavat prsa opravdu perfektně, tak to poznáte na svých silových partiích. To znamená, že posílíte hlavně prsní svalstvo, čímž zpevníte tvar svého poprsí.

 

Pokud chcete plaváním zhubnout, je důležitá pravidelnost. Jednou za 2 dny plavte 300 metrů vplným stylem a to vkuse. Čím více vkuse uplavete, tím lépe pro Vás.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.