Mineralfit.cz

Hubnutí přirozenou cestou

Kateřina Řehořová

Ženy se neustále trápí nesmyslnými a drastickými dietami. Dieta typu jeden rohlík za den narušuje zažívání a zvyšuje riziko jo-jo efektu. Tělo si navíc začne ukládat tuky do zásoby. Jak tedy přimět organismus, aby začal tuky spalovat?

Hladovění versus cvičení

Pokud hladovíte, tělo si bere energii ze svalů. Proto jste pak vysílená psychicky i fyzicky. Nakonec to stejně nevydržíte a sníte co vám přijde pod ruku. Proto dieta bez pohybu vede k jo-jo efektuNaproti tomu při cvičení posilujete svalovou tkáň a tělo energii čerpá z tukových zásob.

Čtyři složky zdravého hubnutí Lecitin

pomáhá spalovat tuky a snižuje nadbytečnou hladinu estrogenu, která způsobuje zvýšené ukládání tuku. Kromě toho také zlepšuje paměť a chrání játra.

Jód

zvyšuje metabolismus a tím přeměňuje potravu pouze na energii.

Chróm

Nedostatek chrómu bývá následkem přehnaných chutí na sladké.

L karnitin

pomáhá při spalování tuků. Naše tělo si jej dokáže vyrobit samo. Potřebuje k tomu ale vitamin C, železo a niacin. Bez těchto látek produkce L karnitinu vázne. 

 

Zásady zdravého hubnutí

 

Nepřejídejte se ani nehladověte. Omezte živočišné tuky, cukr a bílé pečivo. Do svého jídelníčku zahrňte hodně syrové i vařené zeleniny. Užívejte raději přírodní než chemické přípravky upravující metabolismus. Jezte málo a často a velmi pomalu. Najděte si takový druh pohybu, který vás bude bavit. Hubněte pomalu. Vyhýbejte se stresu a nehubněte ve stresovém období.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.