Mineralfit.cz

Hyperaktivní děti

Kateřina Řehořová
Nedokáže být vaše dítě minutu v klidu, neustále něco brebentní a vykřikuje, je nadmíru impulzivní? Pak nemusí být na vině rozmazlenost, ale chybná práce mozku. Vaše dítě je hyperaktivní!
Jak poznáte hyperaktivní dítě nedokáže klidně sedět, houpe se na židli, kope nohama apod. nevydrží sedět u jídla a normálně se najíst nevydrží dlouho ani u televize má sklon neustále něco povídat, skáče druhým do řeči
chová se roztržitě, pošťuchuje druhé má potíže hrát si o samotě, nedokáže se zabavit, těká od jednoho k druhému Hyperaktivních dětí stále více V poslední době se rodí čím dál tím více hyperaktivních dětí. Podle odborníků je to kvůli špatnému životnímu stylu. Více hyperaktivních dětí se rodí maminkám, které pochází z oblastí s horší kvalitou ovzduší, mají psychický stres nebo špatnou životosprávu. Jistou roli zde hraje ale i dědičnost. Léčba hyperaktivity Hyperaktivitu lze naštěstí zmírnit nebo i úplně vyléčit. Dětský lékař vám pravděpodobně doporučí návštěvu psychologa, kde vám poradí, jak se k dítěti chovat, aby se jeho hyperaktivita ztlumila. Dozvíte se, že důležité je věnovat dítěti dostatek času, přistupovat k němu s trpělivostí a za sebemenší pozitivní projev ho chválit. Pomáhá také skupinová terapie, specializované dětské tábory nebo kyneziologie.
Hyperaktivní dítě ve škole Velký problém nastává při nástupu do školy. Dítě bude těžko sedět klidně v lavici nebo mluvit jen když jej učitel vyvolá. Dnešní pedagogové už mají naštěstí s hyperaktivními dětmi zkušenosti a vědí, jak se k nim chovat.
Hyperaktivita navždy? Některé dítě se může ze dne na den "uzdravit", a to v případě, že mu jednoduše oslabené mozkové struktury dozrají. Jiné děti se takového dne nedočkají, ale dokáží svou poruchu mírnit.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.