Jablko denně zahání nemoci
Kateřina Řehořová
17.05.2006
Stačí vám jedno jablko denně a doktora bude znát jen z vyprávění. Jablko je zdrojem řady vitamínů a minerálů, ničí škodlivé látky v organismu, snižuje nervozitu a odstraňuje nespavost.
Jablka jsou lehce dostupným prostředkem pro udržení zdraví. Měli bychom je jíst nejlépe syrová a neloupaná, protože právě pod slupkou se skrývá nejvíce vitamínů a minerálů.
Jablka - proč jsou tak zdravá?
obsahují vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín C
obsahují vápník, hořčík, měď, zinek, mangan a mnoho dalších minerálů
obsahují pektiny, které zbavují organismus těžkých kovů
působí blahodárně na žaludek, střeva a proces trávení vůbec
obsahují železo nezbytné pro tvorbu krve a pro dýchání
brání tvorbě kyseliny močové a pomáhají tak i při léčení dny nebo chronického revmatizmu
snižují nervozitu
odstraňují nespavost
vrací chuť k jídlu
léčí průjmy i zácpy
Pokud nemáte jablka moc rádi, můžete místo nich jíst i sušené křížaly. Z jablek se také dělá jablečný ocet. Ten je zdrojem jódu, nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy.
Hodnocení:
3.0
Počet:
1
Nejlepší:
3
Nejhorší:
3