Mineralfit.cz

Kitesurfing - na vodě i ve vzduchu

Kateřina Řehořová
Kitesurfing je akční, adrenalinový sport. Obrovskou rychlostí sjíždíte vlny a mezitím děláte několik metrů nad hladinou různé skoky, salta a obraty. Naučit se na kitu není jen tak. Naštěstí ale existují kitesurfingové školy..
Ke kitesurfingu potřebujete především prkno, na kterém sjíždíte vlny, a vhodné povětrnostní podmínky. Prkno je přidělané k padáku nebo draku, který vás nadnáší. Na tzv. kitu skáčete ve vzduchu a jedete neuvěřitelnou rychlostí. Několik metrů nad vodní hladinou můžete provádět obraty i salta. Kitesurfing a výbava drak neboli kite (ve velikosti 3 až 25 m2 ) plovák (musí být speciální, windsurfingový pro kitesurfing využít nelze!)
neoprénový oblek boty do vody vesta přilba sluneční brýle Draky neboli kity jsou komorové nebo jednovrstvé. Komorové jsou podobné jako křídlo pro paragliding. Jednovrstvé mají nafukovací konstrukci, díky níž drak drží svůj tvar. Počet šňůr vedoucích k ovládací tyči nebo k řídítkům je různý – od dvoušňůrové pro nejbezpečnější pětišňůrové. Kitesurfing a cena Cena za týdenní kurz kitesurfingu v zahraničí se pohybuje okolo 10 000 Kč. Kompletní vybavení stojí od 25 000 do 50 000 Kč. Kitesurfing a soutěže North Sea Open US Open Kiteboarding Championship Velocity Games (soutěže v extrémních sportech) ad. Kitesurfing a světový rekord Dálkový světový rekord v kitesurfingu se podařilo vytvořit angličance jménem Andreya Wharry. Dokázala na kitu překonat více než dvě stě kilometrů mezi Anglií a Irskem, a to za osm hodin a šest minut. Kitesurfing – kam na něj? Itálie Polsko (poloostrov Hel) Holandsko Dánsko Kapverdy a mnoho dalších ostrovů

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.