Mineralfit.cz

Koupelna - místo pro relaxaci

Kateřina Řehořová
V dálce zmizely doby, kdy jste si mohli vybrat mezi bílými, zelenými nebo hnědými obklady a plastové skříňky, oblepené zrcadly visely nad každým umyvadlem. Doba umakartu je pryč a vy si můžete přizpůsobit koupelnu svým snům.
V posledních letech se funkce koupelny proměnila. V této místnosti už nejde jen o očistu těla a hygienu. Prostor k relaxaci a příjemným prožitkům je pro nás v uspěchané době stejně důležitý.
Koupelny – WELNESS STYL Tento styl se dostává do popředí, protože nabízí útěšlivý kompromis mezi pohodlím, možností relaxace a praktičností. Cíl je jasný – spojit užitek s krásou v souladu s dnešními trendy. Pokud se nechystáte do rekonstrukce, zapojte fantazii a přizpůsobte si koupelnu do improvizovaného welness stylu.
Koupelna bez okna V každé místnosti by měl mít člověk vjem denního světla. Najdeme však pramálo koupelen, které mají klasické okno nebo dostačující příjem světla. Koupelny v bytech jsou většinou koncipovány jako menší komůrky, odkázané na elektrické vedení. Zkuste jim pomoci.

postavte jednu stěnu (nebo část stěny) ze skleněných tvárnic – luxfer použijte světlou výmalbu a obklady velká zrcadla vám znásobí světelné zdroje použijte podsvícení zrcadel a nábytku osvětlení vyberte rozptýlené, ne žlutou žárovky, zapojte více světel – např. bodových, ne jen centrální lustr do středu stropu Koupelna a textilie Textil do koupelny vybírejte pečlivě. Dopřejte si tlusté ručníky a osušky z kvalitního materiálu, držte se jedné barvy nebo vzoru. Každý ručník jiný působí chaoticky a pro chvíle odpočinku není optický chaos dobrý. Používejte světlé a klidné barvy.
Koupelna a rostliny Dopřejte si dávku kyslíku v podobě květinové výzdoby. Voda v kombinaci se zelení působí uklidňujícím dojmem. Do koupelny se hodí rostliny s velkými zelenými listy, zvyklé na vlhkost.
Koupelna a doplňky Zapojte přírodniny – pořiďte si pemzy, sisalové žínky, masážní rukavice z přírodnin. Nábytek doplňte kameny, svíčkami, mušlemi.
Pokud máte malou koupelnu a máte možnost odstranit pračku, odkliďte ji. Koupelna tak ztratí charakter pracoviště.

Pokud si právě nemůžete dovolit koupelnu na míru přesně podle svých představ ale toužíte po místě, kde budete odpočívat, ne jen prát a čistit, zapojte fantazii a přeměňte stařenu v elegantní dámu.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.