Mineralfit.cz

Kulturistika - urychlete nárůst svalové hmoty

Kateřina Řehořová

Jednoduchá technika, která vám urychlí svalový růst - změna cviků na danou svalovou partii. Pokud budete stále zařazovat stejné cviky, sval začne stagnovat. Změna vám sval zatíží z jiného úhlu a sval bude dále růst.

10 největších chyb kulturisty ve výživě Jíte příliš mnoho. Máte-li nadváhu a potřebujete shodit, jezte méně. Jíte málo. Je nemožné budovat svalovou hmotu, chybí-li vám ve stravě bílkoviny a řada výživných látek. Nevaříte si sami pro sebe. Nevedete si tréninkový deník. Nepřijímáte dost bílkovin, nezbytnou součást stravy pro regeneraci a stavbu svalů. Máte ve stravě příliš mnoho tuků a cukrů. Nedostatečně pijete. Chybí vám vyváženost porcí. Jíte nepravidelně, měli byste dodržovat odstup jídel dvě až tři hodiny. Nedopřáváte si žádnou suplementaci. Kulturistika je o překonávání překážek

Všichni kulturisté, profesionálové i nováčci musí během dosahování kulturistických cílůpřekonávat překážky. Nelze říct, že na cvičení nemáte čas, není to omluva pro vynechání tréninku.
V posilovně musíte času maximálně využít a odcházet s pocitem napumpovaných svalů (které druhý den ráno pořádně "cítíte"). Kulturistika je otázkou vašich priorit. Než se cvičení vyhýbat, spíš se soustřeďte na to, proč byste cvičit měli.

Kulturistika a urychlení nárůstu svalové hmoty

Chcete urychlit nárůst svalové hmoty a přitom nemáte na posilování a kulturistiku tolik času, jak je potřeba? Poradíme vám jak v posilovně ušetřit čas a přitom budovat slušnou svalovou hmotu.
 

Neztrácejte v posilovně čas povídáním s ostatními. Stanovte si přesný denní tréninkový plán. Přestávky zkraťte na minimum. Zařaďte supersérie. Vyhýbejte se cvikům, které pro vás nejsou tolik potřebné. Choďte do posilovny v době, kdy je tam nejméně lidí. Cvičte nejenom s činkami, ale i na strojích. Minimalizujte použití bandáží a pásků na zpevnění úchopu. Trénujte nejlépe nalačno. Rozdělte si cvičení jednotlivých partií na více dnů.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.