Mineralfit.cz

Lázně Poděbrady

Kateřina Řehořová

Město Poděbrady i jeho okolí si na první pohled snad každý zamiluje. Hned po příjezdu vás mile přivítá srdečná atmosféra, kterou budete pociťovat po celou dobu lázeňského pobytu.

Lázně Poděbrady

Již koncem 17. století vznikly v Poděbradech malé lázně, jejichž pramen patří mezi nejlepší železité vody. Významným rokem tohoto města byl bezpochyby rok 1905, kdy byl na nádvoří zámku objeven pramen minerální vody s vynikajícími léčivými účinky. Lázně Poděbrady, tak jak jsou známy dnes, byly založeny v roce 1908.

 

V dnešní době patří lázně Poděbrady mezi jedny z nejnavštěvovanějších lázní u nás. Navštěvují je, jak čeští pacienti, tak i zájemci za zahraničí, zejména pak z Německa a Ruska.

 

Kde se lázně Poděbrady nachází

Město Poděbrady se nachází necelých 60 kilometrů směrem na východ od Prahy. Díky své poloze se řadí mezi nejteplejší místa v České republice.

Co se v lázních léčí

Lázně Poděbrady se především specializují na léčbu chorob srdce, oběhového systému a cév (stavy po operacích ischemické choroby srdeční, srdečních chlopní, stavy po transplantaci srdce, vysoký krevní tlak, vrozené či získané srdeční vady aj.).

 

Dále se v Poděbradech poskytuje lázeňská léčebná péče nemocným s diabetem neolitem. Rovněž se zde léčí pacienti s postižením pohybového aparátu (vertebrogenním bolestivým syndromem).

 

Léčebné metody lázní Poděbrady Balneoprocedury – uhličitá a perličková koupel, balsan, podvodní masáž Přísadová koupel – kneipp, mořská sůl, suchá uhličitá koupel, vířivá koupel, alpha sense, plynová koupel, inhalace, parafín, oxygenoterapie, klasická masáž, pitná léčba, rašelinové obklady Alternativní masážearomaterapeutická masáž, medová masáž zad, lymfatická drenáž, reflexivní masáž, skořicový zábal Rehabilitace – individuální léčebný tělocvik, reflexní masáž, mobilizace páteře Pohybová rehabilitace – cvičení v bazénu, skupinový tělocvik, ergometrický trénink, chodecký trénink, elektroléčba, ultrazvuk, nordic walking, čtyřkomorová lázeň, horské slunce, solux, magnetoterapie, bio-lampa, lymfodrenáž

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.