Mineralfit.cz

Letní filmová škola - program

Kateřina Řehořová
Kulturní, především filmová akce se koná jako již tradičně - v Uherském Hradišti. Svým průběhem a posláním naprosto originální akce plná filmových chuťovek, hudebních i vizuálních pikantností.
Letní filmová škola - Z historie

Letní filmová škola vznikla v polovině 60. let. Tradice pak každoročně pokračovala. Konala se na různých místech České republiky, v roce 1992 zakotvila v Uherském Hradišti a stala se součástí letního života tohoto malebného města. Za celou dobu jejího trvání ji navštívila řada režisérských i hereckých legend.

Letní filmová škola – podstata neprobíhá žádná soutěž nízký rozpočet účastníci jsou pouze akreditovaní neprodávají se vstupenky program se dělí do cyklů převládají starší filmy každý film je uveden lektorským úvodem probíhají besedy po filmech Tato škola se každoročně snaží o propojení všech druhů umění. Přirozené prolínání filmu, divadla, výtvarného umění, hudby, tance je jedinečným zážitkem a cílem tohoto festivalu. Letní filmová škola – hosté Festival každoročně přitahuje velká jména filmového umění.
Navštívili ji lidé jako: Jiří Menzel, Věra Chytilová, Jan Hřebejk, Saša Gedeon, Vojtěch Jasný, Jan Kačer, Boleslav Polívka, Zdeněk Svěrák a podobně.
Letní filmová škola – program

Každým rokem je vyhlášeno stěžejní téma celé školy. Letos se můžete těšit na vztah "ČLOVĚK A PŘÍRODA". Máte možnost shlédnout nejrozmanitější filmy a akce na toto téma, mezi hosty bude mimo jiné i herec Pavel Landovský a režisér Ivan Balaďa.

32. Letní filmová škola Uherské hradiště se koná od 21. 7. do 30. 7. 2006.

Neváhejte a nenechte si ujít tento jedinečný zážitek, který zapůsobí na veškeré smysly. Filmovou projekci a rozbory filmů doplňují nejrozmanitější doprovodné akce v podobě výstav, divadelních představení, koncertů, performancí a úletů všeho druhu.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.