Mineralfit.cz

Líbání a jeho příznivé účinky

Kateřina Řehořová
Líbání patří mezi poměrně časté a příjemné potřeby lidí. Člověk během života prolíbá průměrně 110 000 minut. Při polibku se dá do pohybu 29 svalů a tělo spálí přibližně 12 kalorií. A to není všechno.
Líbání a minulost

Udává se, že líbání znali už v pravěku, kdy se tvorové při setkávání olizovali, čímž si vybírali partnera, aby s ním následně mohli mít pohlavní styk.

Líbání je výrazem touhy a symbolem lásky, je to příjemná činnost, kterou má každý z nás jistě rád. Avšak to ještě něco nám líbání přináší – je prospěšné našemu zdraví.

Líbání a jeho účinky

Výzkumy dokázaly, že líbání snižuje stres a napětí, zlepšuje hodnoty vysokého krevního tlaku a cholesterolu. Líbání je pro naše zdraví obrovským přínosem, jelikož rychleji dýcháme a naše tělo má tak větší přísun kyslíku, zvyšuje se frekvence srdečních tepů, zvyšuje se množství inzulínu a adrenalinu a krvi, aktivují se obličejové svaly.

Díky líbání také můžete předejít kazivosti zubů a jiným ústním problémům. To je zapříčiněno větší produkcí slin, která vyplaví zbytky jídla ze zubů a neutralizuje kyselý plak na zubech.

Dalším příznivým účinkem líbání je dobrá nálada, kterou způsobují hormony štěstí – endorfíny, které se při této příjemné činnosti vyplavují.

Při vášnivém polibku se spálí přibližně 12 kalorií.

Líbání a některé zajímavosti Líbání má svůj svátek, který se slaví 6. července, jako světový den polibku Ve Španělsku se současně na jednom místě políbilo 1600 párů Jedna dvojice se vydržela nepřetržitě líbat 30 hodin a 45 minut Další články

Znásilnění - jak si poradit?

Sex podle žen

Ženský orgasmus a jak ho žena prožívá

Erotogenní zóny

Nevěra

Seznámení - jak najít toho pravého - tu pravou

Penis a jeho velikost

Sex v těhotenství

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.