Mineralfit.cz

Mango a jeho příznivé účinky

Kateřina Řehořová
Mango je původem z Indie, ale nyní se pěstuje na mnoha místech světa s teplým klimatem. Mango je v obchodech k dostání celoročně. Pecku můžeme zasadit do květináče a oživit si tak byt hezkou rostlinou.
Mango a jeho příznivé účinky Mango je původem z Indie, ale nyní se pěstuje na mnoha místech světa s teplým klimatem. Mango je v obchodech k dostání celoročně. Pecku manga můžeme zasadit do květináče a oživit si tak byt hezkou rostlinou.
Účinné látky manga Mango má velký obsah vitaminu E, C, B a karotenu. Vitamin C posiluje buňky, vitamin A chrání sliznice, vitamin B je nepostradatelný pro syntézu bílkovin, podporuje dobré nervy a klidný spánek. Mango má také množství minerálních látek a stopových prvků- měď, hořčík, mangan, draslík a zinek, které mají vliv na hezké vlasy, pleť, kladně působí na štítnou žlázu a hormony.
Mango a jeho zralost Zralé mango nesmí být ani příliš měkké, ani příliš pevné. Plod se poddá tlaku prstů. Nasládlá vůně manga nemusí být známkou jeho zralosti, ani sladkosti. Mango konzumujeme čerstvé a vychlazené.
Mango a jeho příznivé účinky na lidský organismus prevence infekcí a nachlazení chrání sliznice podporuje biosyntézu v buněčném jádře pomáhá při únavě očí
dodává pokožce a vlasům barvu má uklidňující účinky dodává energii pomáhá při špatném usínání

Hodnocení: 3.5

Počet: 2

Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.