Mineralfit.cz

Masáž zvládnete i sami

Kateřina Řehořová
Cítíte se často polámaní, unavení a marně přemýšlíte nad tím kde vzít čas na návštěvu masážního salónu? Tzv. automasáží si pomůžete sami. Bez pomoci a v klidu domova si dopřejete úlevu...
Výhody automasáže Bolesti se zbavíte přesně ve chvíli, kdy se dostaví. Sílu hmatů a délku masáže můžete přizpůsobit svým potřebám. Je to snažší než vysvětlovat vše terapeutovi.
Naučíte-li se různé fígle, dokážete časem účinně bojovat proti únavě nebo třeba zastavit záchvat migrény. Masáž je skvělou bojovnicí se stresem. Masáž dodává tělu energii, zvyknete-li si masírovat se každé ráno, budete odolnější vůči řadě nemocí a zdravotních potíží. Nevýhody automasáže Většinou si při automasáži musíte vystačit jen s jednou rukou a jednotlivé hmaty je proto nutné provádět vícekrát. Na masáž celého těla najednou asi nebudete mít síly - je fyzicky náročná a věřte, že i profesionální masér se na ní docela nadře.
Nezbývá než se soustředit na tu část těla, která to nejvíc potřebuje. Těméř nemožná je automasáž zad. Abyste ji zvládli, museli byste použít některý ze speciálních kartáčů. Odstraňte bolest z ramen automasáží Konečky prstů pravé ruky stlačte horní stranu levého ramene. Opakujte několikrát a vždycky začněte od spodní části krku a skončete u ramenního kloubu. Nakonec pevně přejeďte celou masírovanou partii, pak postupujte stejně na druhé straně a následně pokračujte oběma rukama. Pomocí konečků prstů provádějte malé krouživé pohyby po zadní části krku směrem nahoru a od spodiny lebeční. Jemné kroužky uvolní svaly mnohem lépe nežli přímé statické stisky.Automasáž ramen je vhodná pro ty, kteří chtějí ulevit svým bolavým ramenům třeba i při práci. Uvolnění přinese při sedavém zaměstnání.
Automasáží zregenerujte své ruce Krouživými pohyby palce jedné ruky masírujte rýhy mezi kůstkami na hřbetě ruky k zápěstí druhé ruky. Stejně ošetřete i celou dlaň. Potom poměrně silným tahem od konečků prstů k zápěstí hlaďte dlaň jedné ruky druhou. Tlak by měl vycházet z patky dlaně a s každým opakováním tlak snižovat. Nakonec přejeďte vnitřní stranu zápěstí.
Poznejte tajemství akupresury - více v článku zde Zbavte chodila tíhy automasáží Položte nohu přes nohu a nejprve jen dejte jednu ruku pod a druhou na chodidlo a přejíždějte po něm od prstů ke kotníku. Pak ho uchopte a palci na něj v kruzích tlačte - začněte z vnitřní části a skončete u hrany. Stejně pokračujte i po vyvýšené klenbě. Stále přidržujte chodidlo jednou rukou, druhou sevřete do pěsti a rotujte jí po klenbě chodidla. A nezapomeňte na prsty, kterým ulevíte, když každý lehce natáhnete.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.