Mineralfit.cz

Masáže a masážní oleje

Kateřina Řehořová

Pod pojmem masáž si představujeme především odpočinek a relaxaci. Ve spojení s tělovými a masážními oleji je pak tato představa naprosto dokonalá. Doteky rukou a příjemná vůně uvolní vaše tělo i mysl a vy opět získáte ztracenou energii.

Co vám přinesou masáže přírodními oleji? uklidnění a relaxaci zmírnění bolesti a svalového napětí posílení imunity povzbuzení psychiky, odstranění únavy regeneraci celého těla posílení obranyschopnosti kůže, zpevnění a zjemnění kůže Ideální masážní oleje

Opravdu kvalitní přírodní masážní oleje poznáte podle toho, že neobsahují žádná umělá barviva, syntetické vonné látky nebo konzervanty (methylparaben, ethylparaben, propylparaben apod.). Nejvýživnější a nejúčinnější jsou rostlinné oleje lisované za studena. Tzv. minerální oleje s obsahem látky paraffinum liquidum jsou vyráběné z ropy, neobsahují žádné živiny a naopak ještě ucpávají póry.

Masáže přírodními oleji – jak na to?

Přírodní olej můžete do pokožky vmasírovat sami, zvláště příjemná je masáž po koupeli. K relaxaci celého těla vede masáž chodidel, kde se nachází spousta reflexních bodů. Pokud vás bude masírovat někdo jiný, měl by postupovat zespodu nahoru a od vnějších částí k vnitřním. Důrazná masáž povzbuzuje a připravuje k činnosti, klidná vede naopak k relaxaci.

Nejčastější složky přírodních masážních olejů Borovice – stimuluje prokrvení cév, působí hojivě Citron a pomeranč – zmírňují projevy celulitidy Eukalypt – uklidňuje svaly po zvýšené fyzické námaze Grep – osvěžuje a stimuluje Heřmánek – má protizánětlivé a hojivé účinky Jalovec – podporuje tok lymfy Jasmín – antidepresivum, antiseptikum Kafrovník – stimuluje srdce a krevní oběh Levandule – uvolňuje a zklidňuje, regeneruje pokožku Máta peprná – zklidňuje svalové a kloubní bolesti Rozmarýn – působí hojivě, zmírňuje bolest svalů Růže (bulharská nebo marocká) – působí jako afrodisiakum, antidepresivum, má protizánětlivé účinky Růžové dřevo – odstraňuje nespavost, bolesti hlavy a napětí ze stresu Santalové dřevo – odstraňuje úzkost a deprese a působí také jako afrodisiakum Tea tree – má výrazné desinfekční účinky Tymián – prohřívá a prokrvuje kůži a svaly, zmírňuje otoky Oleje lisované za studena Bio–slunečnice – prohřívá a prokrvuje pokožku Makadamie – hydratuje a vyživuje pokožku Mandle – vyživuje suchou a citlivou pleť Meruňka – regeneruje a zklidňuje

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.