asi 1,5 kg sladkého melounu, 1,5 šálku cukru krupice, 2 šálky vymačkané limetkové šťávy, 3 lžíce nasekaných lístků máty, 3 šálky studené vody, 1 šálek kostek ledu
PostupMeloun oloupejte a nakrájejte na malé kostečky. V míse najemno rozmixujte meloun s cukrem, limetkovou šťávou a mátou, nalijte do nádoby s vodou a ledem a řádně promíchejte. Hotovou limonádu můžete ihned podávat.
Meloun ve vlastní šťávě Ingredience1 kg melounu, malý šálek koňaku nebo griotky, moučkový cukr
PostupOchutnali jste Pepino gold? Meloun, který chutná báječně! Zbavte melounovou dužinu semínek a rozdělte ji na dvě části. Jednu nakrájejte na menší kostky, druhou rozmixujte s koňakem nebo griotkou a moučkovým cukrem. Melounové kostičky vložte do rozmixované směsi a po vychlazení podávejte. Meloun můžete zkusit zalít také bílým vínem.
Opilý meloun Ingrediencejeden dobře vyzrálý meloun, šálek alkoholického nápoje (vodka, víno nebo griotka).
PostupMeloun dobře omyjte a pomocí pomocí injekční stříkačky vpravte pod kůru několik dávek lihoviny. Nechejte meloun rozležet a nejdříve na druhý den jej můžete rozkrojit a konzumovat.