Mineralfit.cz

Mykóza v pohlavních orgánech žen

Kateřina Řehořová
Mykóza je onemocnění způsobené nadměrným pomnožením kvasinek (candida albicans). Příznaky mykózy jsou pro každou ženu velice nepříjemné a je nutné ji co nejdříve léčit. Více jak 75% žen získá poševní mykózu alespoň jednou za život.
Candida albicans

Candida albicans je kvasinka, která za normálních podmínek žije v rovnováze s ostatními bakteriemi a kvasinkami v lidském organismu. Za určitých podmínek se ale rozmnožuje, čímž oslabuje imunitní systém a způsobí onemocnění známé jako mykóza.

Mykóza – příčiny Steroidní hormony Antibiotika Dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce Stres Užívání nadměrného množství jednoduchých cukrů Poškození imunitního systému Užívání nadměrného množství alkoholu, léků nebo drog Ozařování a chemoterapie Mykóza – příznaky Svědění Bolestivost Suchá sliznice Bolest při pohlavním styku Bílý výtok podobný tvarohu Zduření poševní sliznice Zvětšení tříselních lymfatických uzlin Bolest při močení Mykóza – léčba Lokální léčba – vaginální čípky nebo krémy Perorální léčba – užívání tablet

Při léčbě mykózy je nutné, aby se léčil i partner, neboť mykotické spóry mohou přežívat i pod předkožkou a nemusí vyvolávat žádné obtíže.

Mykóza – prevence Neužívat přísady do koupelí Nepoužívat poševní deodoranty Nenosit nylonové a těsné kalhotky

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.