Mineralfit.cz

Nakládaný hermelín

Kateřina Řehořová

Nakládaný hermelín je pochoutkou k masu, pečivu i chlebu. Hodí se k vínu i pivu a nenechá žádné chuťové buňky v klidu. Přinášíme vám dva jednoduché recepty na nakládaný hermelín neobyčejné chuti.

Nakládaný hermelín s feferonkami Ingredience

2 hermelíny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, feferonky, grilovací koření, Tabasco, olivový olej

Postup

Hermelín podélně rozkrojte a potřete směsí prolisovaného česneku a grilovacího koření. Nakrájejte nadrobno cibuli rozdělte ji na pět dílů. Na dno zavařovací sklenice rozprostřete jeden díl cibule, plátek Hermelínu a zakápněte Tabascem. Na Hermelín dejte další díl cibule, znovu zakápněte Tabascem a takto postupujte dokud nebude sklenice plná. Mezi vzniklá místa vkládejte feferonky. Nakonec vše zalijte směsí oleje a grilovacího koření. Láhev zavřete a uložte na čtyři až pět dní do chladu.

Nakládaný hermelín s chilli papričkami Ingredience

2 hermelíny, 2 stroužky česneku, chilli papričky, chilli koření, bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, olej

Postup

Připravte si směs z jednoho rozmačkaného česneku a chilli koření, touto směsí potřete půlku podélně rozříznutého hermelínu a přiklopte druhou půlkou. Hermelíny naskládejte do lahve od okurek až po samý okraj a do vzniklých mezer vložte chilli papričky. Jednotlivá patra prokládejte bobkovým listem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte koření (bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření), které trochu prohřejte. Jakmile olej zchladne, nalejte jej na hermelíny a láhev dolejte čistým olejem. Po čtyřech až pěti dnech můžete hermelín konzumovat. Nejlepší je k pivu a vínu.

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.