Mineralfit.cz

Nohy a domácí péče

Kateřina Řehořová
Za život nachodíme spoustu kilometrů, proto bychom měli věnovat náležitou péči nohám – stejně jako např. obličeji. V létě navíc chodidla vyniknou v sandálech, takže zanedbaná péče o to víc vynikne.
Nohy a domácí péče – dopřejte nohám koupel Připravte si příjemnou teplou lázeň (nikdy ne horkou) s voňavými přísadami. Bříšky palců na rukou pak promasírujte chodidla. Pomůžete tím tělu odstranit únavu. Po dvaceti minutách kůže na nohách změkne a nohy budou připraveny na pedikúru. Domácí péče je velmi vhodná, salóny často obnáší rizika... Víte jaká?
Nohy a domácí péče – očistná kúra Nejdřív chodidla pořádně osušte, hlavně mezi prsty. Kůže je po koupeli měkká, takže snadno odstraníte všechny nečistoty a zrohovatělou kůži. Nikdy neodstraňujte příliš pokožky, zrohovatěla kůže bude dorůstat rychleji! Vždy používejte speciální pilníky na nehty a pemzu. Po pedikúře chodidla znovu opláchněte ve vodě.
Nohy a domácí péče – osvěžení a uvolnění Osvěžující krémy a gely určené pro nohy dodají vašim nohám potřebnou svěžest a zregenerují kůži. Krémy s obsahem mentolu dodají unaveným nohám energii a uvolní je. Pokud máte na chodidlech suchou pokožku, namažte si je na noc silnou vrstvou mastného krému a natáhněte si ponožky, které sundejte až ráno. V teple pokožka přijímá krém snadněji.
Nohy a domácí péče – stříhání nehtů Nehty na nohách zastřihujte podle potřeby – doporučuje se stříhat je jednou za 3 až 4 týdny dobrými kleštičkami na nehty nebo nůžtičkami. Důležité je stříhat je rovně, aby po stranách nezarůstaly do kůže. Vše o domácí pedikúře naleznete zde... Tvar nehtů dokončete pilníkem – ostré hrany opatrně obrousíte a jemně je zaoblíte. Při pilování postupujte vždy jedním směrem.
Nohy a domácí péče – barevné laky, nebo francouzská manikúra Nalakované nehty působí pěstěně, zarovnají povrch nehtu.
Před každým lakováním nehty zjemněte lešticím pilníkem, aby lak déle vydržel.
Pro lepší lakování můžete použít pomůcku k oddělení prstů od sebe.
Průhledný lak na nehty je univerzální a dodá nehtům přirozený lesk. Je také vhodným základem pod barevné laky.
Barevný lak nanášejte vždy od středu směrem ke kraji nehtu.
U laků s červenými pigmenty je třeba používat podkladový lak vždy, aby nehty nezískaly nepěknou žlutou barvu.
Francouzská manikúra (o nehtové modeláži se více dozvíte zde) je stále oblíbenější nejen na rukách, ale také na nohách.
U francouzské manikúry naneste nejprve růžový podkladový lak a nechte ho zaschnout.
Bílým lakem pečlivě nalakujte konečky nehtů (posloužit vám může šablona).
Po zaschnutí naneste poslední vrstvu růžového nebo krémového laku.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.