Mineralfit.cz

Nordic Blading (bruslení s hůlkami)

Kateřina Řehořová
Chcete účinně posilovat všechny partie horního těla, nohy a zaměstnat tak většinu svalů na svém těle? Pak volte Nordic Blading - sport, při kterém budete v aktivním pohybu.
Nordic Blading (bruslení s hůlkami) Nordic Blading je u nás poměrně málo známý sport, který je už ve světě značně rozšířen. Přesto v některých fitness centrech už vědí o jeho blahodárných účincích. Nordic Blading vychází ze známějšího sportu Nordic Walking, který je založen na správné technice chůze s pomocí speciálně vyvinutých hůlek.
Nordic Blading – co to obnáší? Nordic Blading využívá rovněž potenciálu jízdy na in-line bruslích. Při Nordic Blading nechodíte, ale jezdíte na in-line bruslích. K tomu přidáte ještě speciální hole. Délka holí by měla dosahovat ke špičce nosu, pokud stojíte bez bruslí. K tomuto sportu také patří neodmyslitelně helma, chrániče na kolena, lokty a zápěstí.
Nordic Blading – a trénink těla Tento sport začíná být velmi oblíben ve světě kondičního posilování.
Předností je, že tělo je v aktivním pohybu na čerstvém vzduchu.
Účinnost tkví v tom, že hůlky zvyšují rychlost celkového pohybu, napomáhají stabilitě a zároveňruce musí vyvíjet určitou sílu.
Námaha je díky hůlkám rozložena do všech hlavních svalových skupin.
Procvičuje se nejen celé svalstvo, ale posiluje se i činnost kardiovaskulárního systému.
Při bruslení se dobře udržuje tepová frekvence a je tedy velice účinný při redukci hmotnosti.
Nordic Blading je nesmírně účinnou formou cvičení vhodnou pro ženy i muže. Nordic Blading – a technika Pokud umíte bruslit na in-line bruslích a k tomu ještě jezdit v zimě na běžkách, máte vyhráno. Při bruslení se používají hůlky tak, jako když bruslíte v zimě na běžkách tzv. volnou technikou a do toho se začnete odpichovat hůlkami. Dochází tak ke zkoordinování pohybů. Před i po cvičení je důležité se protáhnout, předejde se tak možným zraněním, například natažení svalů apod. Nordic Blading zlepšuje kondici, posiluje svalstvo horní části těla a nohou a zlepšuje celkovou pohyblivost a krevní oběh.

Hodnocení: 4.5

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.