Mineralfit.cz

Orgasmus a hormonální terapie

Kateřina Řehořová
Podle průzkumu, který pováděli vědci z Británie, jsou problémy s orgasmem až z 50% důsledkem dědičnosti. Naopak Kate Dunnová tvrdí, že úlohu v orgasmu hrají společenské vlivy. Jak to doopravdy je?
Orgasmus podle vědců

Podle britských vědců podmiňují schopnost ženy dosáhnout orgasmus také genetické dispozice. Při sledování dvojčat dospěli vědci ke konstatování, že problémy s orgasmem jsou z 30 až 50% důsledkem dědičnosti.

Společenské vlivy a orgasmus

Podle Kate Dunnové z univerzity v Keele hrají naopak zanedbatelnou úlohu společenské vlivy, rodina, náboženství a výchova v dětství. Jedná se o první veřejnou studii, která poukazuje na genetický základ ženského orgasmu.

Jaké jsou příčiny problémů

Dosud nebyly příčiny problému s dosažením ženského orgasmu spolehlivě objasněny, a to i přes značný zájem vědeckého zkoumání. Výzkum Dunové a kolegů shromáždil odpovědi 3000 jednovaječných a dvojvaječných dvojčat ženského pohlaví od devatenácti do osmdesáti tří let. Údaje jednovaječných dvojčat se více shodovaly než u dvojvaječných. Tyto informace nyní vedou vědce k hypotéze o genetické podmíněnosti ženského orgasmu. Odpověď je pravděpodobně ve sdílení stejné DNA u dvojčat.


Dle připomínky vědců se rozdíly v ženské sexualitě dosud připisovaly náboženským, kulturním a psychologickým faktorům. Poznatek o úloze genů v ženské sexualitě by mohl vést k vývoji nového druhu hormonální terapie. První úlohou je nyní určení konkrétních genů, které se k ženskému orgasmu vztahují.

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.