Mineralfit.cz

Ortopedická obuv pro děti

Kateřina Řehořová

Dětská ortopedická obuv je převážně individuálně vyrobená obuv na zakázku, která je vhodná nejen pro podporu zdravého vývoje nohy, ale také slouží k léčbě ortopedických vad nohou.

Dětská ortopedická obuv nejen k léčbě

Ortopedická obuv se převážně individuálně zhotovuje pro daný typ nohou, protože se stává podpůrným prostředkem k prevenci a léčbě získaných a vrozených vad nohou. Ortopedická obuv tak slouží k správnému vývoji nohy nejen kojence, ale umožňuje léčit ortopedické vady chodidla.

Ploché nohy může léčit dětská ortopedická obuv U dětí jsou stále nejrozšířenějším zdravotním problémem ploché nohy. Problém s plochýma nohama není nezanedbatelný, protože ovlivňuje vývoj celé páteře. Normální chodidlo je totiž obloukovitě vyklenuté, a tak umožňuje rovnoměrně rozložit váhu těla bez toho, aniž by byla páteř příliš zatěžována. Plochá noha znamená pokles nožní klenby. Důvodem k poklesu nožní klenby může být nejen vrozená porucha chodidla, křivice nebo nějaký úraz, ale také oslabení vazového aparátu. V mnoha případech však za vznik plochých nohou může nevhodná obuv, která nepodporuje klenbu, neposiluje svaly chodidla. S prevencí a léčbou plochých nohou je třeba začít už od raného dětství, jedině tak dítě ušetříte velkých problémů v budoucnu. K tomu slouží individuálně zhotovená ortopedická obuv. Ortopedická obuv děti léčí a předchází ortopedickým vadám Nejen vrozené ortopedické vady vedou ke vzniku deformit na plosce a kostře nohy, ale tyto vady způsobuje také nevhodně zvolená obuv. Výběr obuvi by měl být o to pečlivější, jedná-li se o dětské nohy, které se vyvíjí. Ortopedická obuv tak může sloužit k prevenci a léčbě plochých nohou. Ortopedická obuv je dále nezbytná u závažnějších degenerativním změn jako jsou rozštěpy, rozdílná délka končetin, vadné osové postavení dolních končetin v kolenních kloubech (větší valgosita, varosita). Příčinou individuální výroby ortopedické obuvi pak bývají také nejčastější deformity nohou jako vbočený palec, kladívkové či drápovité nohy, otlaky na chodidle a další. Ortopedická obuv má své použití v rámci prevence zhoršení vad nohou, jejich léčbě i doléčování po operaci. Ortopedické působení obuvi je také nezbytné u dětí s dětskou mozkovou obrnou. Včasné podchycení postižení a odpovídající korekce je zvlášť důležitá u dětí, protože se tak může zabránit dalším zdravotním komplikacím. Individuální dětská ortopedická obuv na objednávku

Na základě stanové diagnózy vystavuje ortoped či rehabilitační lékař podklad, který slouží k výrobě léčebné ortopedické obuvi. Zhotovení dětské ortopedické obuvi může probíhat i bez podkladu od lékaře. Individuálně zhotovená dětská obuv je finančně náročná, proto se na nákladech může podílet zdravotní pojišťovna. Úhradu pak schvaluje revizní lékař pojišťovny. 

Výroba ortopedické obuvi pro děti Výroba dětské ortopedické obuvi závisí na stanovené diagnóze od lékaře. Obuv je vyráběna na základě odebraných měr dětské nohy. Podle diagnózy se volí způsob zapínání (šněrování, suchý zip, přezky), materiál a úprava střihu. U jednotlivých vzorů je možné vybrat si barevné provedení a vyhovět tak požadavkům dětské fantazie. Obuv je vyráběna na speciálně vyvinutém kopytě, jehož tvar splňuje zásady zdravého obouvání a napomáhá korigovat některé ortopedické vady nohou. Individuálně vyrobená dětská ortopedická obuv umožňuje vložení také speciálně vyrobených ortopedických vložek. Co přináší dětská ortopedická obuv Dětská ortopedická obuv musí splňovat evropské zdravotní normy. Nošením dětské ortopedické obuvi je zajištěn zdravý vývoj kostry a svalů nohy dítěte. Individuálně vyrobená dětská obuv respektuje ortopedickou vadu a plně se přizpůsobí nárokům nositele. Dětská ortopedická obuv může vzniknout i upravením standardní obuvi. Složitá technologie výroby zajišťuje nejvyšší komfort a zdravý vývoj nohy dítěte.

 

Hodnocení: 3.7

Počet: 3

Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.