Mineralfit.cz

Piercing - rizika infekce a alergií

Kateřina Řehořová
Piercing obnáší mnoho rizik. Studií je prokázána zvýšená možnost vzniku alergie na kovy. Při piercingu dejte pozor na infekci, na osobní hygienu. Nejvíce rizik obnáší piercing jazyka...
Infekce rizikem piercingu Prvním a nejčastějším rizikem je možnost získání infekce. Při samotném výkonu hrozí infekce z rány, proto je lepší nechat si piercing provést ve zdravotnickém zařízení nebo v salónu, který má k této činnosti oprávnění a jehož vybavení odpovídá hygienickým normám. Daleko větší hrozbou než obyčejná infekce v ráně je nákaza virem žloutenky typu B a C nebo nákaza virem HIV. Piercing a nároky na osobní hygienu Přítomnost piercingu klade zvýšené nároky na osobní hygienu, neboť na povrch náušnic se ukládá kožní maz. Nejdůležitější je osobní hygiena při piercingu v oblasti genitálií. Při veškerých chirurgických zákrocích a rentgenu je nutné piercing odložit. Příklady rizik percingu během narkózy by mohl při intubaci překážet piercing jazyka piercing bradavek u žen může způsobit zjizvení mlékovodů a následné problémy při kojení vašeho dítěte. Riziko piercingu jazyka do rány se před zahojením může dostat infekce při zachycení piercingového šperku o zuby může dojít k natržení nezahojené tkáně při neodborně provedeném piercingu je v nebezpečí také smyslový orgán čichu, chuti a zraku piercing jazyka může skutečně poškodit zubní sklovinu (nejen zkousnutím, ale i častým dotykem) Piercing může způsobit alergii na kovy Neobvyklou studii vypracovali lékaři z kožní kliniky University of Kansas. Při testech byly zjištěny pozitivní reakce na kovy u 11% osob s jednou a téměř u 15% osob s více "ozdobami".
Nejčastěji vyvolává alergii nikl a zlato. Vedlejším výsledkem studie byl průkaz vzájemné reaktivity nikl/kobalt a nikl/paladium.
Studie potvrzuje, že piercing vede u mužů i žen ke zvýšení rizika vzniku alergie na kov.
Během hojení určitě užívejte kvalitní potravinové doplňky.

Hodnocení: 5.0

Počet: 2

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.