Mineralfit.cz

Pochod Praha - Prčice 2006

Kateřina Řehořová
V sobotu 20. května se uskuteční již 41. ročník slavného dálkového pochodu Praha – Prčice. Letos jsou jako novinka zahájeny také oficiální cyklotrasy. Start bude na většině místech zahájen v 7.30 hodin. Cílem je náměstí v Prčici.
Pochod Praha - Prčice a jeho historie Pochod Praha – Prčice byl poprvé zrealizován 17. dubna 1966 redaktorem časopisu Turista panem Jiřím Dvořákem a jeho přáteli. Pochod vedl jedinou trasou z Prahy do Prčice, která byla zpočátku různě upravována podle tématického zaměření. V souvislosti s májovými oslavami došlo k ideovému povýšení akce. V prvních letech byla pochodníkům odměnou stužka. Dnes turisté dostávají známou botičku zvanou Prčický škrpál.

Několikrát se pochodu zúčastnil i prezident Václav Klaus. Zatímco historicky prvního pochodu v roce 1966 se zúčastnilo 469 pochodníků, minulý rok už bylo turistů 19 422.

Některá pravidla pochodu Pochod je určen výhradně pro pěší. Cykloturistům jsou vyhrazeny cyklotrasy. Trasu pochodu si může každý účastník zvolit sám. Nejnáročnější je 70 klilometrová trasa Karla Kulleho. Podmínkou pro přihlášení je zakoupení vstupenky na jednotlivých startech a vyplnění mapy pochodu úplnými a pravdivými požadovanými údaji. Každý účastník se předtím musí seznámit s pravidly pochodu. Každý účastník si musí zakoupit startovné a obdrží mapu s popisem trasy. Účastník musí projít celou trasu pochodu a na všech příslušných kontrolách na trase si nechat potvrdit průchod. Na základě tohoto potvrzení obdrží v cíli tradiční botičku. Pochod Praha - Prčice a startovné Výše startovného činí 30 Kč. Slevu mají pochodníci starší 60 let a lidé nižší 1,5 metru. Informace pro zájemce Pokud se chystáte na pochod a nejste z nejbližšího okolí, ubytování si musíte zajistit sami. Také jídlo si berte sebou vlastní. Na trase je sice zajištěno mnoho prodejen a stánků, ale jistota je jistota. Doprava Dopravu na tuto akci zajišťují některé cestovní agentury a specializované organizace. V rámci pochodu je zvýšen počet vlakových spojů. Přijet můžete také osobním autem. Více se dozvíte na ppp.nipax.cz.

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.