Mineralfit.cz

Polévka udržuje štíhlou linii – rajská polévka

Kateřina Řehořová

„Polévka je grunt.” To věděly už naše babičky. Navíc polévky dokážou zasytit a tak pocit plnosti se dostavuje dříve. Štíhlá linie vede skrze polévky. Vyzkoušejte zdravou rajskou polévku s česnekem.

Domácí polévku nic nenahradí

Doma připravovaná polévka chutná docela jinak a navíc neobsahuje konzervační látky a jiné přídavné látky. Polévka by měla předcházet hlavnímu jídlu, ale také se sama o sobě hlavním jídlem může stát. Vývar s dostatkem zeleniny a bylinek dokonale vyhovuje zásadám zdravé výživy. Zkuste zdravou rajskou polévku s česnekem.

Co bude třeba k přípravě rajské polévky s česnekem

1 hlavička česneku, 1 lžíce panenského olivového oleje, sůl a pepř na dochucení, 1 šálek nakrájeného celeru, 1 šálek nakrájené mrkve, 4 plechovky rajčat, 1 šálek vody, 1 bobkový lit, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžičky sušené bazalky, 1 lžička sušeného tymiánu

Příprava rajské polévky s česnekem Nejdříve si předehřejte troubu na 180 °C. Česnek očistěte od slupek, ale nechte jednotlivé stroužky při sobě a neloupejte je. Uřízněte jen kousek vršku ze stroužků. Pak hlavičku česneku dejte na alobal, zakápněte olivovým olejem, přidejte sůl a pepř. Pevně zabalte a nechte 40 minut péct do změknutí. Poté česnek vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Následně vymačkejte měkkou dužinu do menší mísy a nechte stát stranou. Ve velkém hrnci rozehřejte půl lžičky oleje. Přidejte cibuli a celer a osmahněte asi 5 minut. Vmíchejte rajčata i se šťávou, přidejte vodu, bobkový list, oregano, bazalku a tymián. Uveďte do varu, pak snižte teplotu, přidejte pastu z česneku a míchejte pravidelně po dobu 30 minut. Pak směs rozmíchejte. A může se podávat na stůl. Obsah výživných látek v 1 porci Kalorie: 339 Tuky: 0, 95 g Sacharidy: 23,57 g Bílkoviny: 5,42 g

Hodnocení: 4.0

Počet: 1

Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.