Pórek alias pór
Kateřina Řehořová
04.07.2006
Pórek je velmi zdravá zelenina. Hodí se do polévek, omáček, k masu, ale i jen tak, nakrájený na chleba. Má velké množství vitamínů a minerálů a široký rozsah léčivých účinků.
Pórek, oficiálně nazývaný pór, pochází z Asie. Jeho léčivých účinků využívali už staří řekové a římané. Pórek je jemnější než cibule, ale množstvím účinných látek se ji vyrovnává. Mimochodem, víte, že sója pomáhá proti rakovině? Zelená část pórku obsahuje dvakrát více vitamínů než část bílá.
Pórek a léčivé látky
Vitamíny
B, C, E, karoten a další
Minerální látky
draslík, vápník, fosfor, železo, mangan, selen
Pórek a léčivé účinky
má diuretické účinky a pomáhá při onemocnění dnou
povzbuzuje mozkovou činnost
posiluje srdeční činnost
povzbuzuje chuť k jídlu
pomáhá při zácpě, nadýmání a střevních kolikách
čistí žaludek a střeva od bakterií, chcete docílit zdraví přírodní cestou?
snižuje hladinu cholesterolu
působí proti krevním sraženinám, podporuje prokrvování
podporuje tvorbu vazivových tkání
posiluje celý imunitní systém (posilujte imunitu s chutí!)
Hodnocení:
5.0
Počet:
1
Nejlepší:
5
Nejhorší:
5