Mineralfit.cz

Předpověď počasí

Kateřina Řehořová

Chcete vědět jaké bude o víkendu počasí a předpovědi, kterou vidíte v televizi až tolik nevěříte? Zkuste se podívat na předpověď počasí na webu Slunečno.cz. Můžete očekávat opravdu spolehlivou přepověď, podle které se můžete zařídit.

Pro předpověď na Slunečno.cz

Informační web s předpovědí počasí poskytuje opravdu kvalitní a spolehlivou předpověď, na základdě meteorologických dat, které poskytuje NOAA. 

Slunečno.cz používá vlastní model pro předpověď počasí s rozlišením 3 nebo 15 kilometrů, což zaručuje, že na žádném jiném webu posyktujícím informace o počasí, nenajdete stejnou přepověď. Dozvíte se zde aktuální předpověď pro 10 515 míst v České republice, takže i své místo tady najdete. Předpověď je opravdu přesná, odchylka je v tomto případě maximálně 7,5 milometrů. 

Už teď tady najdete dlouhodobou přepověď počasí na únor 2013.

Radarové snímky

Víte jak funguje meteoradar Jde o nástroj, nejhojněji využívaná k prognóze počasí. Jeho princip spočívá na základě odrazu (rozptylu) elektromagnetického pulsu na vodě či ledových krystalech obsažených v oblačnosti. Radar odražený impus příjme a na základě jeho intenzity a doby prodlevy mezi vysláním a přijetím pulsu vyhodnotí vzdálenost a intenzitu srážek. 

Pokud se chystáte například na zimní dovolenou do Apl, nabízí se radar Evropy, kde si můžete prohlédnou pohyb oblačnosti nad celou Evropou. Jsou zde data použítá z radarů umístěných v České republice, na Slovensku, Německu, Polsku, Francie, Španělsku, Velké Británii, Rumunsku a Švédsku. 

Doplňkové služby

Pokud chcete navštívit teplé krajiny alespoň od svého počítače, můžete to uskutečnit díky webkameře. A pokud i vy chcete přispět svou venkovní webkamerou, klidně můžete. Stačí kliknout a tlačítko "Přidat kameru". 

Pro potěchu si prohlédněte fotografie přírody, blesků, květeny, přírodních úkazů jako jsou například tornáda nebo duhy. Více se můžete dozvědět o lunárním kalendáři a fázích měsíce. 

Milovníkům horských radovánek jistě udělá radost rubrika počasí na horách. 

Počasí v zahraničí

Web Slunečno.cz nabízí také velice zajímavé a užitečné informace týkající se počasí v zahraničí. Najdete tady informace o zimním i letním počasí v mnoha světových zemích. Můžete si zjistit teplotu moře, zda se dá na horách lyžovat a kolik srážek průměrně v této oblasti spadne. Možná vám tyto infomace pomohou vybrat místo pro vaši letoští letní dovolenou. Snadno tedy zjistíte jaké má počasí Itálie, Egypt, Chorvatsko a další země. 

Hodnocení: 3.0

Počet: 1

Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.