Mineralfit.cz

Předvánoční dieta – nastartujte spalování na plné obrátky

Kateřina Řehořová

Vánoce jsou velmi krásným, ale za to velmi nedietním (až nezdravým) obdobím. Chcete přežít Vánoce bez újmy na váze? Nastartujte své spalování na plné obrátky s naší 3 denní předvánoční dietou!

1. den - jednodenní půst

Předvánoční dietu nastartujeme jednodenním půstem. Během dne jíme pouze ovoce a nebo zeleninu (pozor - pouze jedno, nebo druhé). Nejvhodnějšími "startovači" spalování tuků jsou ananas, vodní meloun a červená řepa. Během dne pijeme neperlivou vodu a bylinné čaje. Sladké ovocné a zeleninové džusy úplně vynecháme a nebo je ředíme vodou v poměru 1:1.

2. den - začínáme s novým jídelníčkem

Den po půstu pomalu přecházíme k běžné stravě. Základní pravidlo zní - 5 malých porcí za den. Pravidelné stravování přinutí náš žaludek nelenivět, ale pracovat. Na snídani je nejvhodnější bílý jogurt (nejlépe s živou kulturou), na svačinu sníme kousek ovoce (jablko, pomeranč, apod.). K obědu si dopřejeme trochu brambor a nebo rýže, nejlépe s libovým masem (100 g). Druhou svačinou může být kousek zeleniny. Na večeři si dopřejeme celozrnné pečivo s plátkem nízkotučného sýra a nebo plátkem šunky (nejlépe čerstvé, obsahuje méně solí).

3. den - nezapomeňme na celozrnné potraviny

Teprve třetí den si můžeme dopřát o trochu větší porce. Snídani obohatíme o celozrnné pečivo nebo cornflakesy, na svačinu si dopřejeme opět kousek ovoce. Zeleninu si ponecháme na druhou svačinu. K obědu je vhodné kuřecí maso, k večeři maso z tuňáka. Vhodnou přílohou je rýže, brambory a bezvaječné těstoviny.

Všeobecná pravidla (nejen) předvánoční diety

-         jíme málo, ale častěji - nejlépe 5x za den

-         večeříme nejpozději 3 hodiny před spaním

-         vyhýbáme se tučným, mastným, smaženým a grilovaným pokrmům

-         omezíme sladkosti na minimum

-         potraviny z bílé mouky nahradíme celozrnnými

-         dodržujeme pitný režim

-         dietu podpoříme cvičením

Hodnocení: 5.0

Počet: 1

Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.